Tips Vrouwen

Tips voor het maken van portretfoto’s

Tips voor het maken van portretfoto’s

Wanneer je een portretfoto gaat maken is het meer dan een foto maken van een gezicht, er komt nog een hele hoop andere dingen bij kijken. De bedoeling bij een portretfoto is dat de mensen dichterbij het model komen, het moet het karakter van de persoon over laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zakelijke profielfoto dit is namelijk ook vaak een portretfoto die ervoor moet zorgen dat er gezegd wordt “ met die man of vrouw wil ik zaken doen”. In dit artikel geven wij je tips om een super portretfoto te maken. Mocht het na deze tips nog niet lukken om een goed zakelijk portret te fotograferen raden wij je Link Fotografie aan.

Kies een goede locatie

Portretfoto’s kunnen op ieder moment van de dag en op iedere locatie gemaakt worden. Zorg ervoor dat je een locatie kiest waarbij de achtergrond de persoon op de foto versterkt. Ga je voor een zakelijke foto kies dan bijvoorbeeld voor een wolkenkrabber als achtergrond. Het beste is om de middagzon te vermijden zodat je foto’s niet overbelicht worden neem dat ook mee in je locatiekeuzen.

Zorg ervoor dat de foto ontspannen oogt

Foto’s zeggen datgene dat woorden niet kunnen zeggen. Dit betekent dus als je een drukke omgeving kiest degene op de foto ook gelijk gestrest over komt. Het is dus erg van belang dat de fotograaf een ontspannen achtergrond, maar ook sfeer creëert. Hoe creëer je een ontspannen sfeer? Maak een mooie set-up voor foto’s die binnen genomen worden of zorg ervoor dat je een leuk gesprek met je model hebt en zet een leuk muziekje op.  Hierdoor zal een ontspannen sfeer gecreëerd worden.

Een goed perspectief

Voor iedere foto is een ander perspectief perfect. Je hoeft dus niet het model te forceren om de gehele tijd strak recht te blijven staan, wissel de perspectieven af met van boven fotograferen van de zijkant etc. Per verschillende hoek kan het model zijn/haar gezicht anders uitkomen. De verschillende hoeken van foto’s kan namelijk een groot verschil in beeld opleveren. Wanneer je bijvoorbeeld op een lagere hoek naar boven toe richt zal je model groter en zelfverzekerder overkomen.

De opdeling is misschien nog wel het belangrijkst

Wat bij een sterke foto centraal staat is de opdeling van je foto. Denk aan dat het model recht in beeld staat en dat de achtergrond weinig naar voren komt etc. Dit kan deels nog wel worden vervaagd in photoshop, maar het is wel erg belangrijk om van tevoren even op te letten. Positioneer je model dus zo dat de twee net genoemde aspecten niet naar voren komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *