Fashion Tips Wonen

Mix & match met fotolijsten

Mix & match met fotolijsten

Een fotolijst, een veelzijdiger woonitem bestaat bijna niet. Wij vrouwen zijn dol op alles wat met foto’s te maken heeft. Een huis is pas echt een thuis als je hier een verzameling fotolijsten kunt vinden. Toch vinden we het vaak lastig om deze met andere woonitems te combineren. Bovendien is een simpel lijstje maar zo gewoontjes. Iedereen beschikt immers over vrijwel dezelfde lijstjes. Natuurlijk maken de dierbare herinneringen die hier geborgen worden het verschil, maar zelf wil je natuurlijk ook wel van een andere uitstraling kunnen genieten. Wil jij creatief bezig zijn met fotolijstjes? En kun je niet wachten om deze naar lieve lust te mixen en te matchen? Lees dan snel verder voor een aantal handige stylingtips.

Kies voor een passe partout

Denk je eindelijk het perfecte lijstje gevonden te hebben, blijkt de foto eigenlijk helemaal niet zo mooi te passen. Herkenbaar? Dan weet je ook hoeveel irritaties dit oplevert. Gelukkig betekent dit echt niet dat je direct een geheel nieuw lijstje aan moet schaffen of deze dierbare herinnering geen plekje in jouw woning krijgt. Door middel van een passe partout op maat zorg jij er voor dat iedere foto past. Bovendien wordt deze niet alleen gebruikt om een foto passend te maken, maar ook om deze er meer uit te laten springen. Een passe partout is dan ook zeker een aanrader om in huis te hebben.

Maak van verschillende stijlen gebruik


Net als bij de meeste woonaccessoires geldt ook bij fotolijsten dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor is er altijd wel één die bij jouw interieur past. Wanneer je echter eens wat nieuws wilt, kun je er voor kiezen om lijstjes in verschillende stijlen en maten aan te schaffen.

Houd je daarom niet aan de standaard fotolijstjes, maar combineer verschillende maten zoals fotolijsten 30×40 en a3 formaten met elkaar. Hierdoor creëer je een speelse uitstraling. Door ook nog eens met verschillende stijlen te spelen, weet je zeker dat je foto’s de juiste lading geeft of misschien zelfs wel het kleurgebruik in de foto benadrukt. Hierdoor komen ze veel beter tot hun recht en geniet jij van een sfeervolle eyecatcher in huis.

Fotolijst ophangen of neerzetten?

Over het algemeen kunnen we twee verschillende soorten fotolijsten onderscheiden: lijstjes die opgehangen kunnen worden en lijstjes die enkel neergezet worden. Dan zijn er ook nog een aantal fotolijsten verkrijgbaar die zowel opgehangen of staand geplaatst kunnen worden. Toch blijft het wel belangrijk om de fotolijst te controleren, alvorens je deze gaat gebruiken. Je wil er immers wel zeker van zijn dat deze voor de juiste doeleinden gebruikt kan worden. Het zou toch zonde zijn als je eindelijk een geweldige fotolijst a3 bemachtigd hebt en bij thuiskomst blijkt dat deze helemaal niet aan jouw verwachtingen voldoet? Bepaal dus vooraf of het fotolijstje een plek op de vensterbank krijgt of als eyecatcher aan de muur wordt gehangen. Zo bespaar je jezelf vervelende verrassingen en weet je zeker dat jouw dierbaarste foto mooi tentoongesteld kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *