Fashion Tips Vrouwen

Waarom de kapper juist een relaxmoment is

Waarom de kapper juist een relaxmoment is

Je kent ze vast wel: de horrorverhalen van mensen die bij de kapper zijn geweest maar niet gekregen hebben wat ze wilden. Een andere kleur dan bedacht en veel korter geknipt dan afgesproken zijn veel voorkomende punten. Maar of je nu lang op je haar hebt gespaard en echt alleen de puntjes geknipt wilt hebben of dat je een complete make-over wilt: de haar en zo kapper is de ultieme plek om even helemaal te kunnen relaxen. Wat dacht je van een hoofdmassage of dat frisse gevoel als je uit de salon stapt? Maak maar snel een nieuwe afspraak!

Communicatie is de sleutel naar succes

Het is enorm belangrijk om goed te communiceren met je kapper. Zo voorkom je dat er meer van je haar afgaat dan je van tevoren had bedacht of dat je een kleur krijgt die je liever wilde vermijden. Er zijn een aantal manieren waarop je beter over kunt brengen op je kapper wat je in gedachten hebt. Eén daarvan is het meenemen van afbeeldingen waar jij inspiratie door hebt opgedaan. Hierdoor ziet je kapper direct wat jij in gedachten hebt: bijvoorbeeld qua lengte of qua kleur. Hier kan de kapper zich dan aan houden en zo krijg jij precies het kapsel dat je wilt.

Geef je do’s en dont’s aan tijdens een gesprek

Ook aan te raden: een gesprek van tevoren. Tijdens het oriëntatiegesprek met je kapper kun je precies aangeven wat je wel en niet wilt. Als er eventuele probleemgebieden zijn kun je dit aangeven en bespreken. Een kapper weet vaak als geen ander hoe deze gebieden het beste aangepakt kunnen worden. Tijdens dit gesprek kan de kapper ook alvast aangeven hoeveel geld de behandeling je gaat kosten. Dit betekent dat je tijdens de behandeling niet na hoeft te denken over geld: je weet immers al hoeveel je straks kwijt bent!

Volledig ontspannen op de kappersstoel

Een bezoek aan de kapper gaat voor veel mensen gepaard met stress. Haar en zo is iets wat ze liever niet aan anderen overlaten. Misschien is dit bij jou ook wel het geval. Toch kun je enorm van de kapper genieten wanneer je dit gevoel helemaal loslaat. Je kunt namelijk even helemaal tot rust komen wanneer je in de kappersstoel zit. Een kopje thee met een koekje en een tijdschrift op schoot, terwijl je perfect wordt bijgeknipt. Tijdens het wassen van je haren wacht een heerlijke hoofdmassage waardoor je helemaal kunt ontspannen. Zie je? Een bezoek aan de kapper is zo erg nog niet!

Je verlaat de salon als een nieuw persoon

Een ander groot voordeel van de kapper is dat je je weer helemaal als nieuw voelt. Of je nu alleen de puntjes laat bijknippen, je uitgroei laat verven of simpelweg je haar laat krullen of föhnen voor een speciale gelegenheid: je voelt je weer als herboren. Kappers weten precies hoe ze jouw haar weer moeten laten glanzen. Koop een lekkere shampoo voor jezelf bij de salon zodat je ook thuis het gevoel van de salon kunt ervaren. Wanneer je weet wat je aan moet geven bij de kapper en wanneer je een succesvol bezoek hebt gehad kun je voortaan helemaal ontspannen bij de kapper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *