Tips

Hoe kan je het beste inbraken tegengaan?

slot

Het voorkomen van een inbraak in huis kan een behoorlijke uitdaging zijn. Inbrekers gebruiken veel geweld om een woning binnen te dringen. Daarbij vinden ze voortdurend nieuwe methodes om hang- en sluitwerk open te breken. Slotenmakers kunnen de risico’s bij je thuis in kaart brengen. Op basis van zo’n analyse kan vervolgens worden gezocht naar vormen van inbraakpreventie die deze risico’s afdekken. Inbraakpreventie wordt in diverse varianten aangeboden. Naast hang- en sluitwerk kun je kiezen voor een alarmsysteem en bijvoorbeeld beveiligingscamera’s. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je ongewenste bezoekers buiten de deur houdt.

Start met goed hang- en sluitwerk in huis

De basis van een goede bescherming tegen inbraken wordt gevormd door het hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Besteed voldoende aandacht aan de sloten. Zo is het verstandig om te kiezen voor sloten die gekeurd zijn door de onafhankelijke stichting SKG. Deze partij geeft sloten een beoordeling van één, twee of drie sterren. Des te meer sterren een slot heeft, des te beter is deze bestand tegen de meest voorkomende methodes onder inbrekers. Daarbij is het aan te raden om voor een slot te kiezen, welke over een anti-kerntrekcilinder beschikt. Kerntrekken wordt al jaren met succes gebruikt door inbrekers.

Tip: zelf een slot vervangen kan best lastig zijn. Laat het hang- en sluitwerk om die reden door een professionele slotenmaker monteren. Het voorkomt dat de deur, het raam of het slot zelf beschadigd raken.

Voorzie de woning van een alarmsysteem

Hang- en sluitwerk vormt een goede basis, maar is absoluut niet voldoende om inbrekers buiten te houden. Combineer de sloten om die reden met een alarmsysteem. Je kunt een alarmsysteem naar eigen wens samenstellen. Het alternatief is een pakket dat door de bouwmarkt of een webwinkel verkocht wordt. Deze pakketten hebben als nadeel, dat ze vaak niet goed aansluiten op de risico’s die je in jouw woning loopt. Zoals eerder genoemd, kan een slotenmaker die risico’s voor je in kaart brengen. Op basis van de risico’s kan een alarmsysteem ontworpen worden. Hang in de hoek van de woonkamer of gang een bewegingssensor, monteer magneetcontacten op de voor- en achterdeur van je huis, enzovoorts. Het alarm schrikt inbrekers af!

Hang beveiligingscamera’s op rond je woning

Met name een slimme deurbel, welke van een geïntegreerde camera voorzien is doet het momenteel goed in Nederland. Er zijn veel huishoudens die reeds voor zo’n deurbel gekozen hebben. Naast deze vorm van een beveiligingscamera, kun je losse camera’s ophangen aan de gevel. Camera’s hebben een dubbel doel. Allereerst schrikken ze inbrekers af. Een inbreker wil immers niet gefilmd worden tijdens het plegen van een inbraak. Het zou de pakkans vergroten. Dat is tegelijkertijd het tweede doel van een beveiligingscamera.

In plaats van een duur model die beelden opneemt en opslaat, kun je ook voor een dummycamera kiezen. Zo’n dummycamera is veel goedkoper en nauwelijks van een echte camera te onderscheiden. Deze modellen schrikken inbrekers af, maar hebben logischerwijs geen effect op de pakkans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *