Tips Vrouwen Wonen

Zo voorkom je rugklachten na het slapen

Zo voorkom je rugklachten na het slapen

Iedereen herkent het wel, rug of nekklachten na het slapen. De rugklachten kunnen uiteindelijk zorgen voor verstoring van de dag of in sommige gevallen kunnen activiteiten niet worden uitgevoerd. Niets is namelijk zo vervelend om met rugklachten wakker te worden na een uitgeruste nacht. Om deze vervelende klachten te verhelpen of voorkomen hebben we wat handige tips opgeschreven! Lees snel verder.

Oorzaken van rugpijn

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat we opstaan met rugklachten. Als deze factoren niet goed inspelen op het ondersteunen van onze ruggengraat, krijg je gemakkelijk rugpijn of nekpijn. Zo kan het liggen aan een verkeerd matras, een ongeschikt hoofdkussen, een slechte slaaphouding of te weinig beweging. 

1. Een geschikt hoofdkussen

Er zijn veel verschillende hoofdkussen te krijgen, maar welke past nou het best bij jouw slaaphouding? Het grootste gedeelte van de mensen slaapt op hun rug of zij. Voor deze mensen is een kussen met veel dons het meest prettig en geschikt. De mensen die op hun buik slapen, kunnen het beste kiezen voor een minder dik kussen. Dit komt doordat de buikslapers hun nek beter kunnen ontspannen. 

2. Genoeg beweging

Het klinkt misschien heel logisch, maar van niks doen wordt je rug stijf. Probeer dus vooral stukjes te wandelen en probeer eventueel wat rugoefeningen. Bewegen is de meest effectieve manier om je rugklachten te verzachten en zorgt er ook voor dat je spieren in de rug in vorm komen. Probeer daarnaast zware huishoudelijke situaties te vermijden zoals, lang in een verkeerde houding staan, zware spullen tillen of te veel bukken. 

3. Het matras

Misschien een hele simpele maar belangrijke tip is om te investeren in een goed matras. Een slecht matras/ lattenbodem kan zo maar eens de oorzaak zijn van jouw rugklachten. Slaap jij bijvoorbeeld op een swissflex en ben jij een zijslaper? Ga dan eens kijken naar een zacht matras, zodat je wervelkolom in een natuurlijke rechte houding blijft. Voor een rugslaper is een niet al te hard matras goed voor de rug en voor de buikslaper is een medium tot hard matras juist geschikt.

4. Een goede slaaphouding

De bron van rugklachten begint vaak bij je slaaphouding. De meeste mensen hebben hun slaaphouding niet goed onder controle waardoor ze wakker worden met nek of rugklachten. Iedereen is anders en de slaaphouding ook, hierdoor is het dus belangrijk om de juiste slaapproducten te halen voor jouw positie, zodat je rugklachten kunt voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *