Tips

Waar heb je een glucose sensor voor nodig als diabeet

diabetes

Diabetespatiënten maken vaak gebruik van een glucosensor. Je kunt hiermee de glucosewaarden in je bloed meten. Zo kun je eventuele complicaties voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in over wat een glucosemeter is, wanneer je ervoor in aanmerking komt en behandelen we de vraag of teststrips worden vergoedt door de zorgverzekering.

Wat is een glucosemeter?

Mensen met diabetes maken gebruik van een glucosemeter. Het is een apparaat dat bijna niet weg te denken is voor deze patiënten. Door het meten van glucose weet je wat de waarden zijn en kun je eventuele complicaties voorkomen. Een glucosemeter is een product dat laat zien hoeveel glucose er op dat moment in het bloed aanwezig is. Het is heel eenvoudig in gebruik waardoor de patiënt na uitleg van de huisarts dit zelf kan doen. Het is een kwestie van bloedprikken en dat vervolgens aanbrengen op een meetstrip die in de glucosemeter zit. Op het scherm zul je vervolgens de uitslag kunnen uitlezen.

Kom ik in aanmerking voor een glucosensor?

Alle mensen die gebruik maken van insuline kan in een aanmerking komen voor een glucosemeter. Er zijn verschillende soorten glucosemeters wat betekent dat je samen met je huisarts of andere behandelaar gaat onderzoeken welke het beste voor jou is. Aan de hand van een aantal vragen wordt er een apparaat aangeraden. Er zal ook direct worden uitgelegd hoe het werkt en er wordt samen geoefend. Het is niet mogelijk om een glucosemeter aan te vragen bij de apotheek of je zorgverzekering.

Glucoscanner

Als je gebruik maakt van een glucosescanner zoals de Freestyle Libre 2, dan heb je ook de Freestyle Libre 2 sensor nodig. Je kan deze glucosesensor op deze pagina bestellen:

https://www.diabetescentrale.nl/glucose-sensor/freestyle-libre-2-scanner-1-st

Bij Diabetescentrale kan je uiteraard ook terecht voor de Freestyle Libre 2 reader/sensor. Met de handige gebruikershandleiding leer je eenvoudig hou je de apparaten kunt gebruiken. Ze worden geleverd met usb kabel en stroomadapter, dit betekent dat je ten alle tijde gebruik kunt maken van de sensor. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen. Informeer naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *