Tips

Tips om te zorgen voor een partner met Parkinson

Heeft je partner Parkinson en heb je tips nodig om hoe hier mee om te gaan? Lees in dit tips en advies om zo goed mogelijk om te gaan met de ziekte van je partner.

Wees geduldig

Wanneer je partner Parkinson heeft, zal je zien dat je meer dingen zelf moet gaan oppakken omdat dit lastiger voor je partner is geworden. Dit kan aan het begin best een lastige transitieperiode zijn, waarin jullie allebei weer de balans moeten gaan vinden. Wees geduldig met jezelf en communiceer met je partner om deze periode zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

Vraag om hulp

Het kan best lastig zijn om een partner te zijn van iemand die Parkinson heeft. Merk je dat het je allemaal wat te veel wordt? Dan kun je altijd hulp inschakelen. Denk hierbij aan iemand waar je mee kunt praten over je zorgen, of iemand die jou kunt helpen met de dagelijkse taken die misschien nu ineens te veel zijn geworden.

Zorg voor jezelf

Hoe graag je ook voor je partner wilt zorgen, het is ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Als jij immers straks niet meer de energie op kan brengen om voor je partner te zorgen, wie gaat het dan doen? Het is daarom belangrijk dat je zelf genoeg rust en ontspanning hebt om op te knappen van de nieuwe levensstijl die je nu hebt.

Zoek lotgenoten op

Omdat dit een hele nieuwe situatie voor jou is, is het goed om op zoek te gaan naar lotgenoten. Misschien is er wel een club bij jou in de buurt waar je terecht kunt en je verhaal kwijt kunt. Of een plek waar je de lasten kunt delen. Het delen van jouw ervaringen kan het hele proces enorm versoepelen.

Meer tips

Voor nog meer tips kun je altijd een kijkje nemen op VerderMetParkinson.nl. Zij helpen je graag verder in deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *