Tips Vrouwen

Wat te doen bij stress?

Wat te doen bij stress

Heb jij zoveel stress dat je gewoon niet meer weet wat je ermee aanmoet? Stress kan veroorzaakt worden door verschillende factoren en kan erg vervelend zijn. Bij stress kun je erg last krijgen van onzekerheid en soms zelfs paniekaanvallen. Er zijn enkele dingen die je kunt doen om stress te voorkomen of genezen.

Waar komt de stress vandaan?

Belangrijk is om eerst te kijken waar de stress vandaan komt. Heb je het opeens heel druk op werk? Of heb je misschien wel examens? Het kan ook een opeenstapeling zijn van meerdere redenen. Als je hebt bevestigd waar de stress door komt, kun je aan dat punt werken. Heb je het te druk op werk? Vraag dan hulp aan collega’s en zorg voor een goede planning.

Slapen

Een goede nachtrust doet wonderen, maar wat als je die niet hebt? Dat kan ook een reden van stress zijn. Je normale werkzaamheden gaan wel gewoon door, maar je hebt nooit een goede nachtrust. Nooit het gevoel dat je écht uitgerust bent. Toch moet je door met werken en dit kan erg stressvol worden. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen voor een betere nachtrust.

Zorg ervoor dat je slaapkamer koel en donker is. Zo kun je gemakkelijker in slaap vallen en beter in slaap blijven. Probeer ook ruim op tijd naar bed te gaan. Zo geef je jouw lichaam de tijd om tot rust te komen. Heb je moeite met in slaap vallen? Dan kun je ook melatonine of valeriaan gebruiken. Zorg er wel voor dat je goed de bijsluiters leest van de producten!

Dokter of psycholoog

Heb je blijvend stress en kun je maar niet achterhalen wat de oorzaak is? Dan is het verstandig om naar de dokter te gaan of een afspraak met een psycholoog te maken. Het kan zijn dat er geen lichamelijke klacht is, maar dat het puur mentaal is. Misschien is er iets nieuws in je leven dat je mentaal onbewust erg veel stress levert. Met een huisarts of psycholoog kun je hierover praten en achter de oorzaak van je stress komen.

Als je veel werkt is het belangrijk dat je in de gaten houdt dat je niet te gestresst wordt om een burnout te voorkomen. Gezondheid gaat altijd voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *