Tips Vrouwen

5 tips voor vrouwen: zo overleef je jouw eerste vechtsport work-out!

vechtsport work-out

Steeds meer vrouwen in Nederland wagen zich aan het beoefenen van een vechtsport. Waar nog steeds het stereotype bestaat dat vechtsporten voor mannen zijn, zien we langzaam een verandering ontstaan. Zo bieden veel sportscholen tegenwoordig speciale vechtsportsessies voor vrouwen aan. Heb jij ook al de stoute schoenen aangetrokken en kun je niet wachten tot je je eerste vechtsport les kunt volgen? Wacht dan nog even voordat je naar de dichtstbijzijnde vechtsport winkel rent en bereid je goed voor. Een eerste les is namelijk niet zomaar iets. Met behulp van de volgende 5 tips overleef jij je eerste work-out!

1.    Train op je eigen tempo

Je hoeft echt niet direct in topvorm te zijn als je aan een vechtsport begint. Je bent immers daar om te leren en om beter in vorm te komen. Het geeft dan ook echt niet als je nog weinig inspanning kunt leveren en snel vermoeid bent. Dat komt vanzelf. Een goede instructeur zal jou helpen om het beste uit jezelf te halen, maar om tegelijkertijd ook niet over the top te gaan. Probeer een comfortabel tempo op te pakken en daag jezelf iedere les wat meer uit. Je hoeft geen superheld te zijn. Uiteindelijk zal je vanzelf meer conditie opbouwen en gaan de lessen je ook gemakkelijker af. Tot die tijd train je gewoon mee op je eigen tempo.

2.    Investeer in goede kleding en sportattributen

Bij sommige vechtsporten is het noodzakelijk om zelf alvast wat aankopen te doen. Wil je binnenkort krav maga gaan volgen? Dan kan het geen kwaad om de sectie van krav maga bij Bestfightshop eens goed te bekijken. Hier vind je alles wat je nodig hebt om goed mee te komen tijdens de lessen. Vraag tevens aan je begeleider welke spullen noodzakelijk zijn, zodat je geen onnodige aankopen doet. Als de sport je echt bevalt, kan je op een later termijn natuurlijk altijd nog extra spullen aanschaffen.

3.    Eet voordat je komt sporten

Het zal je verbazen hoeveel vrouwen met een lege maag komen sporten. Dit is echter niet aan te raden. Als je met een lege maag gaat sporten heb je niet alleen last van een flauw gevoel in je lichaam, maar zorg je er ook voor dat je minder intensief kunt bewegen. Je lichaam haalt immers energie uit voedingsstoffen. Daarnaast verbrand je calorieën tijdens het sporten. Als je lichaam geen energie uit voedingsstoffen kan halen, zal hij dit uit je spieren halen. Hierdoor verminder je je spiermassa en dat moet je uiteraard proberen te voorkomen.

Natuurlijk betekent dit ook niet dat je voor het sporten een gigantische maaltijd moet eten. Ook dat kan je tijdens het sporten best wel dwars komen te zitten. Kies daarom voor een lichte maaltijd of een makkelijke snack. Een appel, mueslireep of een simpele boterham is al voldoende om je ‘motor’ op gang te houden.

4.    Geloof in jezelf!


We snappen het best als een eerste vechtsportsessie soms overweldigend kan zijn. Houd echter in je achterhoofd dat iedereen een keer moet beginnen. Zolang je in jezelf gelooft, kan je je passie steeds meer uitbreiden en zal je merken dat je er ook beter in gaat worden. Sporten gaat immers niet altijd om het behalen van doelen. Ook het hebben van plezier is van essentieel belang. Trek daarom vlug die bokshandschoen van bestfightshop.nl aan en ga aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *