Tips Vrouwen

Digitaal geld, het geld van de toekomst

Digitaal geld

Geld, je gebruikt het elke dag. Contant, pinpas of misschien wel een creditcard. Digitaal geld als Bitcoin is heeft zijn naam gevestigd en heeft inmiddels een hoge waarde opgebouwd. Op dit moment is de coronacrisis in elk land aanwezig. Hierdoor is de waarde wel gedaald, maar deze ligt nog steeds iets boven de 6000 euro. Tegenwoordig gaan steeds meer dingen digitaal en zo ook betalen, maar hoe ziet dit eruit over bijvoorbeeld 20 jaar?

Waarom is cryptocurrency zo populair?

Bij cryptocurrency kun je een transactie maken tussen 2 personen of bedrijven zonder dat een bank daartussen zit. De overheid kan dus eigenlijk niet op je letten.  Het is sinds kort zo dat je ook belasting moet betalen over cryptocurrency. Een paar jaar gelden was dit nog heel anders.

In welke cryptocurrency kan ik het best investeren?

Er is niet echt een currency die het best is. Elke crypto heeft zo zijn voordelen. Zo is Ripple bijvoorbeeld erg goedkoop. Je kunt hier dus nog heel veel van inkopen. Met de Bitcoin hebben we ook gezien dat de waarde heel erg snel kan stijgen. De Bitcoin koers is erg belangrijk om in de gaten te houden. Klik hier voor de Bitcoin koers en klik hier voor de Ethereum koers.

Tips bij het investeren in cryptocurrency

Als je gaat beginnen met investeren in cryptocurrency wil je natuurlijk graag wat handige tips. Wij hebben een paar handige tips voor beginners op een rijtje gezet.

  • Heb geduld (de koers begrijpen kost nou eenmaal tijd)
  • Investeer met geld wat je zou kunnen missen
  • Doe geen overhaaste beslissingen (slaap er nog een nachtje over)
  • Raak niet in paniek (de koers is constant in beweging, raak dus niet in paniek als deze wat lager ligt)
  • Gebruik een wallet (digitale kluis voor al jouw crypto)

Tot slot

Voordat je gaat beginnen met het handelen in crypto is het erg belangrijk om je in te lezen. Hoe werkt het precies en wat is het juiste moment om een gedeelte te verkopen? Iedereen moet ergens beginnen, maar er zijn veel handige forums waar mensen hun verhaal vertellen. Dit kan jou helpen om niet dezelfde fouten te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *