Tips Vrouwen

Alles wat je moet weten over varen in de zomer

Alles wat je moet weten over varen in de zomer

Je kunt het gehele jaar door het water op, maar in de zomer is het extra druk. We zitten op het moment dat deze blog geschreven wordt in de corona crisis. Er geldt nu een samenscholingsverbod, varen met familie of vrienden zit er op dit moment ook nog niet in. De zomer kan nog gered worden als iedereen zich aan de regels houdt. Je kunt op dit moment nog wel met maximaal 2 mensen varen. Als je dit gaat doen zijn er nog wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Ken de regels

Je kunt niet zomaar ergens gaan varen, er zijn enkele regels waar jij je aan te houden hebt. Zo moet je wel genoeg afstand houden en wel in de juiste vaarroutes. Houdt vooral rechts aan en vaar alleen hard in de gebieden waar dat mag. Dit staat duidelijk aangegeven met borden en je kunt eventueel ook op internet kijken.

Controleer de motor

Voordat je gaat varen is het erg belangrijk om alles nog een keer te controleren. Vervang bootonderdelen waar nodig, dit kunnen zowel de binnenboordmotor onderdelen zijn als de buitenboordmotor onderdelen. Mocht je er niet heel veel verstand van hebben dan adviseren wij je om in je naaste omgeving een rondvraag te doen. De havenmeester wil er vaak ook wel even naar kijken.

Veiligheid

Als je het water op gaat moet je ook bepaalde spullen verplicht mee. Denk hierbij aan een EHB-doos en een brandblusser. Als je bijvoorbeeld een klein bootje hebt met 5pk is dit niet verplicht. Als je gaat varen met kleine kinderen raden we ook altijd aan om reddingsvesten mee te nemen.

Watersporten

Als je gaat watersporten heb je natuurlijk ook de juiste materialen nodig. In een watersportwinkel vind je alles wat je nodig hebt.  Of je nou op zoek bent naar nieuwe ski’s of kleine accessoires om reparaties uit te voeren.

Tot slot

Als je van plan bent om toch tijdens de coronacrisis het water op te gaan doe dit dan vooral veilig. Ga met maximaal 2 mensen varen. Zorg er ook voor dat je boot nog verzekerd is. De boetes zijn erg hoog, je kunt dit op internet bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *