Tips Wonen

De voordelen van de populaire elektrische haard

populaire elektrische haard

Wil je dit najaar genieten van de gezelligheid van een openhaard? Maar heb je geen gasaansluiting in jouw huis? Dan is een elektrische haard een goede optie voor jou. Een elektrische haard biedt een sfeervolle warmte dat kan worden gecreëerd waar en wanneer je maar wil. De moderne elektrische haard van tegenwoordig geeft een zeer levendig, realistisch en sfeervol vlammenspel in je woning. Ben je benieuwd waarom de elektrische haard zo populair is? Lees dan verder en kom erachter!

De ontwikkeling

Vroeger waren elektrische haarden niet erg populair. Dat is begrijpelijk, want in de jaren negentig waren elektrische haarden nog niet voldoende ontwikkeld om gas- en houtkachels volledig te vervangen. Met de politieke discussie over het gebruik van gas en de overstap naar alternatieve brandstoffen neemt de populariteit van elektrische haarden echter aanzienlijk toe. Een gashaard is immers geen optie, aangezien veel mensen in hun pas opgeleverde woning geen gasaansluiting hebben. Dan is de keuze voor een elektrische kachel snel gemaakt. Daarnaast is de ontwikkeling van de elektrische haard enorm snel gegaan. Tegenwoordig komen de vlammen een elektrische haard exact overeen met die van een houtkachel.

De voordelen

Om te beginnen kan je het vlambeeld personaliseren. Van een sfeervolle vlammen tot een party- discostand. Zo kan je bij elke situatie een passende sfeer creëren. Daarnaast heeft de elektrische haard een energiezuinige warmte-module. Hierdoor geniet je niet alleen van het vuur, maar ook van een aangename temperatuur. De kachel beschikt ook over een knisperend geluid van het vuur, zo lijkt het nog echter. Wil je de kachel laten inbouwen? Dat is ook mogelijk, er zijn inbouwmogelijkheden in meubels, kasten, tafels, televisiewanden en nog zoveel meer. Van klassiek tot modern, van schouw tot wandopstelling. Alles is mogelijk!

Welke haard kiezen?

Er is erg veel mogelijk op het gebied van elektrische haarden. Naast de verschillende soorten zijn er ook veel inbouwmogelijkheden. Doe inspiratie op, op de website van haardenexpert.nl. Heb je interesse? Neem dan contact op met haardenexpert en laat je adviseren. Op die manier weet je precies wat de mogelijkheden zijn en wat het beste past bij jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *