Tips Vrouwen

Zo vind je het beste personeel voor jouw bedrijf

Zo vind je het beste personeel voor jouw bedrijf

Personeel werven kan op verschillende manieren aan toe gaan. Een sollicitatie oproep in de krant of op de site levert een aantal sollicitanten op. De volgende stap is dat je kandidaten op basis van hun vooropleiding en werkervaring zult screenen en uitnodigen voor een gesprek. Als HR manager laat je je leiden door wat er allemaal wordt aangegeven in een sollicitatiegesprek door een potentiële kandidaat. Op basis daarvan kies je een geschikte kandidaat uit. Op zich is dat geen probleem en kun je inderdaad hiermee volstaan. Maar sommige functies en beroepen zijn structureel zo belangrijk, dat je als werkgever echt wel kandidaten nodig hebt die in het verleden geen misstappen hebben begaan. De vraag is hoe je als HR Manager achter die informatie komt? Dit artikel laat zijn licht daarop schijnen.

Onderzoek instellen

Door een onderzoek in te stellen naar de achtergrond van kandidaten kun je achter alle informatie komen die je nodig hebt. Zo een onderzoek kun je als HR Manager niet uitvoeren, omdat de tijd daarvoor in de meeste gevallen er niet is. Het beste is om een bedrijf in te huren die dit voor je keurig kan uitstippelen. Zo een bedrijf gaat op een discrete manier te werk en op die manier kun je binnen de kortste keren achter de nuttige informatie komen. De aspecten die hierbij breedvoerig aan bod komen zijn onder andere achtergrond en werkverleden van kandidaten. Verder wordt er ook onderzocht als de kandidaten eventueel belangen hebben in andere organisaties. Kortom alles wat van invloed kan zijn op het functioneren wordt onderzocht.

Werkwijze 

Om achter al deze informatie te komen wordt er een Pre Employment Screening gedaan. Dit wordt uitgevoerd binnen het kader van de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze werkwijze biedt een stukje garantie dat er op een vertrouwelijke manier wordt omgegaan met persoonlijke gegevens. Door alles te doen volgens de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens wordt ervoor gewaakt dat elke kandidaat op een eerlijke en rechtvaardige manier gescreend wordt. Verder wordt de betrokkenen ook erbij gehaald door hem of haar een rapport te overhandigen over het screeningsproces. Nadat de kandidaat inzage in zijn of haar screeningsrapport heeft gehad, wordt het rapport opgestuurd voor de opdrachtgever. Doorgaans wordt de screening uitgevoerd door personen die gekwalificeerd en bekwaam zijn. Daarnaast is het ook zo dat er deskundig advies verstrekt kan worden met betrekking tot de bevindingen in een screening rapport.

Laat je kandidaten screenen

Heb je behoefte om je kandidaten te laten screenen op een professionele manier? Dan kun je vandaag een bureau inschakelen die dit voor jou op een professionele manier kan aanpakken. Het inschakelen van zo een bureau brengt alleen maar voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is dat jezelf niet op zoek hoef te gaan naar die informatie. Dit wordt voor je gedaan en je kunt je hierdoor concentreren op je eigenlijke taken. Daarnaast kun je uitkijken naar rapportages die haarfijn zijn opgesteld en een duidelijk beeld geven over de verschillende kandidaten. Laat je kandidaten vandaag nog screenen door een integriteitsbureau zodat je meer inzicht krijgt in de achtergrond van je kandidaten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *