Tips Vrouwen

Steeds meer vrouwelijke motorrijders in Nederland

Steeds meer vrouwelijke motorrijders in Nederland

Het percentage vrouwelijke motorrijders in Nederland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vrouwen draaien hun hand niet meer om voor het behalen van hun motorrijbewijs of het kopen van een caferacer bij Caferacerwebshop. Zij zijn geheel ingeburgerd in de motorwereld. Maar vanwaar die groeiende populariteit? Waarom stappen steeds meer vrouwen op de motorfietsen? Wij gingen op onderzoek uit.

Leuk om te doen

Laten we eerst duidelijk maken dat de meeste vrouwen motorrijden om dezelfde redenen waarom mannen het doen. Simpelweg omdat ze genieten van hun passie en het gevoel van rijden. Als je nog nooit op een motorfiets hebt gezeten, is dit gevoel maar moeilijk uit te leggen. Je kunt het omschrijven als de ultieme adrenalinekick, een heerlijk gevoel van vrijheid. Als je wel eens eerder gereden hebt, hoeven wij jou natuurlijk niets meer te vertellen en weet je hoe geweldig motorrijden in werkelijkheid is. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor mannen als voor vrouwen.

Hoewel het percentage vrouwelijke motorrijders in Nederland stijgt, gaat dit nog lang niet zo snel als bij de mannen. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er nog steeds een stigma op motorrijden rust. Men beschouwd het nog steeds als een ‘mannensport’ of iets wat ‘te gevaarlijk is’. Er is dan ook nog genoeg ruimte voor verbetering om deze mentaliteit de grond in te drukken. Ook vrouwen kunnen immers een draai aan de gashendels geven en genieten van de adrenaline die door hun aderen stroomt. Je moet het alleen zelf ontdekken.

Groeiende aantal files

Het fileprobleem in Nederland is ontzettend groot. Het lijkt soms wel alsof er geen enkele dag of tijdstip meer is waarop je gewoon rustig de snelweg kunt betreden. Het is continu in polonaise rijden. Heel vermoeiend en niet goed voor je stresslevel. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor het fileprobleem: meer motorrijders! Motorfietsen manoeuvreren zich gemakkelijk door de files heen. Met de knipperlichten bij Caferacerwebshop waarschuw je de automobilisten en kan je je eenvoudig door het verkeer heen sturen.

Meer motorrijders zou dus ook betekenen dat er minder files in Nederland zullen ontstaan. En wie staan er vaak met de auto in de file? Juist, vrouwen! Het groeiende percentage van vrouwelijke motorrijders is dan ook deels te wijten aan de ergernis over onze drukke snelwegen.

Sociale contacten

Het sociale aspect van motorrijden wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is de gemeenschap heel bijzonder. Waar automobilisten vaak vrijwel geen rekening met elkaar houden, houden motorrijders er een bijzondere band met elkaar op na. Ze steken de hand op naar andere motorrijders, sluiten vriendschappen voor het leven en sleutelen samen aan hun favoriete voertuig. Een motorfiets is dan ook niet alleen een prettig vervoersmiddel, maar ook nog eens een manier om nieuwe sociale contacten op te doen. Dit is voor veel vrouwen dan ook een goede reden om een motorfiets aan te schaffen.

Motorfiets upgraden

Daarnaast beschik je tegenwoordig over de mogelijkheid om de motorfiets geheel naar eigen wens aan te passen. Wil je bijvoorbeeld geen onnodig overlast voor de buren veroorzaken? Schaf dan een db killer van Caferacerwebshop aan. Zo verminder je het geluidsoverlast enorm en kan je zonder zorgen je hobby uitoefenen. Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *