Tips

Een relatie coach: óók als het nog niet rampzalig gaat

Waarom zou je naar een relatie coach gaan?

Een relatie coach is niet altijd hard nodig, maar misschien toch wel handiger dan je misschien denkt. 
Als de vlinders nog in topsnelheid door je buik fladderen, klinkt het idee dat je ooit een coach nodig hebt, vrij idioot. Jij en je allerliefste schat slaan samen overal doorheen en blijven voor altijd verliefd. Maar een sleur in een relatie is onvermijdelijk en zet een flinke rem op een roze wolk. Maar er is meer dan hoteldebotel zijn en elkaar te tent uitvechten. De meeste relaties zitten er ergens tussenin. Op het moment dat je merkt dat de sleur erin sluipt, kan je een keer naar een relatiecoach gaan. 

De sleur en een relatie coach

Een relatie coach heeft de reputatie stellen te helpen die elkaar de tent uit vechten. Maar zo ver hoeft het niet te komen. Het kan verstandig zijn om een keer naar een coach te gaan als je ‘gewoon’ in de sleur bent belandt. Een sleur kan (hoewel niet altijd) op de lange duur de aanleiding zijn van fikse ruzies. Denk aan de bekende voorbeelden waarin de een van het stel de ander ervan beschuldigt niet avontuurlijk, spontaan of gezellig genoeg te zijn. Van het een kan het ander komen. Een sleur is niet meteen schadelijk voor een relatie, maar ook niet altijd ongevaarlijk. Overweeg dus een sessie met een coach als de sleur grote irritaties op begint te wekken. 

Wat doet een relatie coach als er sleur in het spel is?

Een relatie coach weet wat de sleur is: een leven op de automatische piloot. Een sleur kan helpen om dagelijkse verplichtingen te vervullen, maar je bent je daardoor niet meer zo bewust van de dingen die je doet. Als verlengde daarvan, begin je je partner soms ook meer als een aanwezigheid in je leven te zien dan iemand met toegevoegde waarde.  De coach kan je met een vernieuwde blik naar je relatie laten kijken, door je attent te maken op wat voor gewoonten er in je relatie geslopen zijn en hoe je die kan doorbreken. Je hoeft dan niet eens maandenlang in therapie. Een of enkele sessies kunnen daarvoor soms al helpen. 

Meer weten? Ga naar Sabinewensing.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *