Fashion Tips Vrouwen

Geef jezelf dat wauw gevoel!

Geef jezelf dat wauw gevoel!

Voel jij je ook aantrekkelijker als je onder je nette kleding een sexy setje draagt? Dit hoeft helemaal niet voor een man te zijn, jij mag dat wauw gevoel zelf ook oproepen. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen door kleding te dragen waar jij je sterk in voelt. Neem ook elke dag een paar minuten de tijd om even bij jezelf in te checken: hoe voel ik me vandaag?

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Als je zelfvertrouwen uitstraalt dan heeft dit een positief effect op je leven. Iedere vrouw is blij met bepaalde lichaamsdelen, al is het in de spiegel wel heel verleidelijk om je richten op wat je niet mooi vindt aan jezelf en wat je wilt veranderen. Tegenwoordig staat de term body positive in de spotlight. Maar wat betekent dit precies?

Welke waarden zijn belangrijk binnen de body positive beweging?

Body positivity gaat verder dan alleen de liefde voor je eigen lijf. Het staat voor respect hebben voor de diverse lichamen die je dagelijks tegenkomt en in de bladen ziet. Ook is het van belang om te stoppen met veroordelen. De manier waarop je naar andere lichamen kijkt, geeft een beeld of je body positive bent of niet.

De oorsprong

Dit fenomeen bestaat al minstens 50 jaar en begon in de jaren 60. Joodse vrouwen en vrouwen van kleur waren de eerste die verandering wilden zien. Het doel was toen om gemarginaliseerde groepen meer op de voorgrond te laten treden. Al lag de basis van de beweging honderden jaren eerder. Optimaal houden van je eigen lijf noemen we body confidence. Als jij happy bent met je looks, deel dit dan ook zeker met de wereld. Zo laat je zien dat je er mag zijn en inspireer je mensen.

Liever lichaamsneutraal?

Een grote groep vindt de focus op lichamen helemaal niet fijn. Zij willen met andere dingen bezig zijn dan met hun lijf. Dit wordt lichaamsneutraliteit genoemd en hierbij is het de bedoeling dat je stopt met de focus op uiterlijkheden en meer aandacht geven aan wat je lichaam voor je doet. Dankzij jouw lichaam kun je dit blog of je lievelingsboek lezen, sporten, (je huisdier) knuffelen, muziek luisteren en seks hebben.

Oefenen met lichaamspositief zijn

Dit kun je doen door een kritische blik te werpen naar je social media kanalen. Hoe voel je je als je een tijdje online bent geweest? Ontdek welke accounts je een minder gevoel geven over jezelf en ontvolg deze. Als het vrienden zijn dan kun je ervoor kiezen om ze te muten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *