Tips Vrouwen

6 tips voor alle motorrijders in Nederland

Motor

Ben jij een beginnende of een ervaren motorrijder? Welke van de twee jij ook bent, iedere motorrijder weet dat een motorverzekering verplicht is en goed leren rijden een kwestie is van oefenen. Toch hebben wij nog een aantal aanvullende tips voor iedere motorrijder in Nederland. Je leest deze hieronder.

1. Controleer de verlichting

Het is erg verstandig om thuis nog even de verlichting van je motor te controleren. Je kunt er beter thuis achter komen dat de verlichting niet werkt, dan onderweg. Vergeet ook niet te controleren of je rem- en knipperlichten optimaal werken. Zo kun je voorbereid de weg op.

2. Controleer de bandenspanning

Net als het controleren van de verlichting is ook het controleren van de bandenspanning een klusje dat de meeste motorrijders regelmatig overslaan. Toch is het een meer dan goed idee om dit iedere 2 maanden te doen. Een drukverschil van 100 gram in de voorband kan een verschil maken in het stuurgedrag. Bij de meeste tankstations kun je gratis de bandenspanning meten.

3. Let op de juiste kijktechniek

Het is de sleutel tot beter motorrijden: ver vooruitkijken. Kijk waar je heen wilt gaan, in plaats van vlak voor je motor. Door deze kijktechniek worden je bochten en rijlijnen een stuk beter. Voor iedere motorrijder is dat mooi meegenomen.

4. Vergelijk verschillende motorverzekeringen

Een motorverzekering is geen overbodige luxe, het is zelfs wettelijk verplicht. Meer dan logisch, want met deze verzekering is je mooie motor goed verzekerd bij schade. Wel zo’n fijn idee als je door heel Nederland rijdt. Wil jij je lieveling op wielen verzekeren tegen schade, maar kun je moeilijk kiezen tussen alle verzekeringen? Dit is ook geen probleem. Je kunt hier gratis je motorverzekering vergelijken. Zo vind je binnen een paar minuten een passende motorverzekering.

5. Zorg dat je opvalt op je motor

Om op te vallen moet je per se een geel hesje dragen over je zwarte motorjas? Dat is een fabel. Uit onderzoek bleek dat het belangrijkste is dat je kleding zo veel mogelijk contrasteert met je omgeving. Het is wel een feit dat andere weggebruikers vaak niet alert zijn op motorrijders. Hoe meer je opvalt, hoe beter dus. In het donker is het wel verstandig om kleding met reflecterend materiaal te dragen.

6. Blijf regelmatig rijden

Om ervoor te zorgen dat je een goede rijtechniek behoud op de motor is het verstandig om regelmatig te rijden. Wie slechts enkele keren per jaar een been over de motor gooit, moet telkens van nul herbeginnen. Zorg er daarom voor dat je een ritme houdt in het motorrijden. Het loont!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *