Vrouwen

Zo blijven je sieraden voortaan langer mooi: 3 tips

Zo blijven je sieraden voortaan langer mooi: 3 tips

Mooie sieraden, wie houdt daar nou niet van? Met sieraden maak je elke outfit af, toon je je eigen persoonlijkheid, geef je jezelf meer zelfvertrouwen of geniet je dagelijks van een mooie herinnering van iemand die dierbaar voor je is. Sommige vrouwen hebben sieraden die al tientallen jaren oud zijn, anderen kopen telkens weer nieuwe. Toch blijft het de vraag hoe je je sieraden mooi kunt houden. Want zelfs als je voor de meest kwalitatieve sieraden van een juwelier in nijmegen kiest, is het wel belangrijk dat deze op de juiste manier worden verzorgd.

Maar waar denk je dan aan? Hoe zorg je ervoor dat jouw sieraden voortaan echt mooi blijven? We zetten drie handige tips voor je op een rij.

1. Doe sieraden af voor het slapengaan

Er zijn genoeg mensen die hun sieraden gewoon om laten tijdens het sieraden. Stiekem is dat een goed teken. Het betekent immers ook dat je sieraden niet in de weg zitten en dat je ze misschien helemaal niet voelt tijdens het dragen. Toch is het beter om je sieraden te verwijderen voordat je in bed stapt. Wees je ervan bewust dat je tijdens het slapen heel veel onverwachte bewegingen kunt balen. Hierdoor kan een sieraad klem komen te zitten, beschadigen en misschien zelfs wel breken.

Wil je je sieraden de volgende dag direct omdoen? Wacht hier dan nog heel even mee totdat je je klaargemaakt hebt voor de dag. Parfum en make-up kunnen zo niet onnodig op je sieraden eindigen en hier schade aanrichten. Zo voorkom je dat de sieraden snel dof worden.

2. Vraag om advies bij aankoop

Koop je je sieraden altijd bij een goede juwelier bij jou in de buurt? Dan beschik je ook over het grote voordeel dat je deze ervaren medewerkers eenvoudig om hulp kunt vragen. Vraag daarom bij aankoop al hoe je jouw juwelen het beste kunt schoonmaken. Vaak hebben zij ook speciale reinigingsmiddelen te koop waarmee je eenvoudig en veilig kunt schoonmaken.

Wil je liever geen speciale schoonmaakmiddelen kopen? Dan zijn er ook andere manieren om je sieraden te reinigen. Zo verdwijnt al heel veel vuil door je sieraden simpelweg in heet water te laten weken. Je kunt eventueel een beetje schoonmaakazijn toevoegen. Zodra deze voldoende geweekt heeft, gebruik je een oude tandenborstel om al overgebleven vuil te verwijderen.

3. Zo vind je de juiste opbergplek

Nu je weet dat je beter niet met sieraden kunt slapen, is het ook belangrijk om de juiste opbergplek te vinden. Maar waar berg je je sieraden op? Het is in elk geval belangrijk dat je sieraden niet te dicht tegen elkaar aanliggen en dat je ze sluit voordat je ze bij elkaar plaatst. Zo voorkom je dat er knopen ontstaan en dat bedeltjes zoekraken. Je kunt de sieraden op verschillende manieren bewaren. Bijvoorbeeld hangend of in een juwelenkistje met zachte ondergrond. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *