Tips Vrouwen Wonen

Raamdecoratie voor je slaapkamer: zo kies je die!

Raamdecoratie voor je slaapkamer

Bij het inrichten van je huis is raamdecoratie erg belangrijk. Zeker in de slaapkamer is raamdecoratie op maat onmisbaar. Maar waar kies je voor? Er zijn immers zoveel mogelijkheden, dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Geen paniek, want wij helpen je een handje bij het stijlvol inrichten van je slaapkamer! 

Tip 1: Kies de juiste lichtdoorlatendheid

Of eigenlijk beter gezegd: kies voor geen lichtdoorlatendheid. Natuurlijk licht in de slaapkamer kan je biologische klok namelijk verstoren, waardoor je minder goed en minder diep slaapt. Het is dus belangrijk dat jouw nieuwe raamdecoratie volledig verduisterend is. Een verduisterend rolgordijn is bijvoorbeeld prima, omdat de stof zelf 100% verduisterend is. Maar vaak vergeten mensen dat er aan de zijkanten nog lichtkieren ontstaan. En soms zijn die zo groot, dat het te licht is in je woning. 

In dit soort gevallen is het aan te raden om te kiezen voor overgordijnen. Deze zijn 100% verduisterend. Met of zonder combinatie van rolgordijnen zijn overgordijnen een perfecte keuze. Bij deze webshop heb je een ruime keuze aan overgordijnen, maar ook aan andere vormen van raamdecoratie voor in de slaapkamer. 

Tip 2: Vergeet je privacy niet

Het fijne aan overgordijnen is dat deze volledig verduisteren. Goede nachtrust gegarandeerd. Maar als je verder geen raamdecoratie hebt en je toch wat natuurlijk licht in je slaapkamer wil laten vallen in de ochtend, ben je direct je privacy kwijt. Open is open en vanaf dat moment kunnen buitenstaanders meegenieten. 

Een Duette® gordijn is dan vaak de perfecte oplossing. Hierbij kun je kiezen voor top-down bottom-up bediening. Dit houdt in dat je je gordijn op elke gewenste hoogte kunt plaatsen. Genieten van de ochtendzon, maar hoef je jouw pyjama niet aan de buitenwereld te showen? Plaats het gordijn dan aan de onderkant van je raam. Zo komt er toch nog genoeg zonlicht binnen, terwijl je kunt blijven genieten van je privacy. 

Tip 3: Kleur maakt niets uit

Mensen denken vaak dat de kleur van de raamdecoratie nog invloed heeft op de verduisterende werking. Dit is een fabeltje. Een verduisterende stof is altijd verduisterend, of het nu een wit of zwart gordijn is. Kies dus niet voor de meest donkere kleur, maar kies voor een kleur die jij mooi vindt en die past bij het interieur in jouw slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *