Tips Vrouwen

Snel heerlijk en gezond eten bestellen

Snel heerlijk en gezond eten bestellen

Heb je totaal geen zin om te koken? En heb je eigenlijk wel zin om wat lekkers te bestellen? Maar probeer je deze gedachte zoveel mogelijk uit te bannen, omdat je juist zo gezond bezig bent? Geen probleem! Ook een afhaalmaaltijd kan best gezond zijn. Als je de juiste keuzes maakt, past dit prima bij een gezond voedingspatroon. En laten we eerlijk wezen: een beetje cheaten mag natuurlijk ook wel eens! Ben je op zoek naar makkelijke gezonde maaltijden voor 2 personen? Wij zetten de meest gezonde cuisines voor jou op een rijtje. Dat wordt genieten!

Chinees laten bezorgen

De Chinese keuken is ontzettend populair in Nederland. Geen wonder, want de Chinese keuken in ons land is enorm beïnvloed door de westerse keuken. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel voor iedereen wat lekkers te krijgen. Wil jij Chinees laten bezorgen? Dan past dit prima binnen een dieet. Verbaast dit je? Dat kunnen we ons voorstellen. Al die verschillende sausjes en calorierijke bami lijkt op het eerste gezicht natuurlijk niet zo gezond. Toch hebben ze genoeg gezonde alternatieven in de Chinese keuken.

Bestel bijvoorbeeld mager vlees of vis met noedels. Vraag tevens of ze de sausjes apart kunnen serveren, zodat je dit naar wens kunt doseren. Zo beperk je de calorie-inname enorm en kan je toch nog van een lekkere gezonde Chinese maaltijd genieten. Wat eten we vanavond via Butlon? Chinees natuurlijk!

De plaatselijke Thai

Is er een Thais restaurant bij jou in de buurt? Maak hier dan slim gebruik van. De Thaise keuken is namelijk enorm gezond. Laat natuurlijk de volle currygerechten met kokosmelk en boter wel liggen en beperk je tot de gezondere alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Thaise salade of een wokgerecht met zilvervliesrijst. Het eten is zo hemels dat je helemaal niet beseft dat het ook nog eens ontzettend gezond is.

De Italiaanse keuken

Bij de Italiaanse keuken denken de meeste mensen niet direct aan gezond eten. Vette pizza’s, romige pasta’s vol kaas en zout, dat zijn nou niet bepaald de gerechten die in een gezond voedingspatroon passen. Of toch wel? Het is immers niet voor niets dat Italianen over het algemeen zeer petite zijn. De meeste Italianen koken met heel veel verse groentes. Dit combineren ze met volkoren pasta’s en een zelfgemaakte tomatensaus. Dat is niet alleen ontzettend smakelijk, maar ook nog eens helemaal niet zo ongezond. Onderzoek daarom de Italiaan bij jou in de buurt. Als ze promoten met zelfgemaakte sauzen en groentes, heb je een goede en gezonde Italiaan uitgekozen.

Dit kan je zelf doen

Wil je kiezen voor eten bestellen Amsterdam? Maar wil je eigenlijk niet direct je hele dieet vergallen? Geen probleem! Er is namelijk heel veel wat je zelf kunt doen. En daarbij maakt het eigenlijk niet uit voor welke cuisine je kiest. Je kan je calorie-inname bijvoorbeeld heel goed zelf beperken door voor kleinere porties te kiezen. Wie vaker maaltijden laat bezorgen weet waarschijnlijk dat de porties meestal heel groot zijn. Bestel daarom maar één gerecht en deel deze met je huisgenoot. Zo eet je direct een stuk minder. Overeet je niet, ook niet als je alleen bent. Bewaar bijvoorbeeld een gedeelte in de koelkast. Zo kan een avondje lekker eten echt geen kwaad voor jouw dieet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *