Tips Vrouwen

3 ideeën om op vrijdagavond te doen.

3 ideeën om op vrijdagavond te doen

Het gevoel van vrijdag zou ik als het volgende beschrijven: je werkdag neem je deze dag maar even voor lief en je kijkt enorm uit naar de volgende twee dagen. Eindelijk wat rust! Graag wil je de eerste vrije avond van de lange week vieren, tja, hoe kun je jouw vrijdagavond het beste invulling geven? Natuurlijk kun je weer een paar uur Netflix kijken en bankhangen, maar het is veel leuker om net zoals vroeger, lekker wat spelletjes te doen. Hieronder lees je meer over 3 ideeën die je op vrijdagavond kunt doen om het weekend weer vrolijk in te gaan.

Rummy

Denk je ook aan een ander bekend spelletje bij het woord ‘Rummy’? Dat zou heel erg goed kunnen. Is dat toevallig Rummikub? Dan heb je helemaal gelijk. Rummikub is oorspronkelijk een gezelschapsspel uit de jaren tachtig.  Wist je trouwens dat dit spel in de jaren dertig al is ontwikkeld in Israël en dat dit spel tot vandaag de dag ‘Rummy’ heet?

Dit leuke spel kun je spelen met twee, maar ook met drie of zelfs vier spelers. Als je terug gaat naar de oorsprong van het spel Rummy dan zul je zien dat Rummy eigenlijk een kaartspel is. Tegenwoordig speel je het spel met steentjes. Ze hebben de kaarten dus vervangen door steentjes. De reden hiervoor is dat er te veel ruimte nodig was voor de kaartjes. Als je het spel wel eens hebt gespeeld met de steentjes, zul je zien dat het zelfs dan nog wel eens onoverzichtelijk kan zijn. Dit spel wordt gespeeld met in zijn geheel 106 steentjes. Je hebt twee sets van de getallen 1 tot en met 13 in verschillende kleuren. Als laatste heb je nog twee jokers. Het doel van het spel is om uiteindelijk alle steentjes kwijt te raken. Als je dit als eerste is gelukt, heb je het spel gewonnen.

Backgammon

Als je gaat slapen bij een vriend of vriendin is dit een ideaal spelletje om te spelen: Backgammon. Het is een erg verslavend en spannend spelletje dat je met twee personen kunt spelen. Het leuke aan dit spel is, is dat het super spannend is vanaf het moment dat je eraan begint tot en met het eind. Dobbelstenen maken een groot deel uit van dit spel, dus er zit wel een gokfactor in het spel. Je moet immers geluk hebben om de juiste nummers te dobbelen. Toch kun je Backgammon zien als een skill game, aangezien je goede strategieën nodig hebt. Door zelf een goede strategie aan te houden, heb je veel zelf in de hand. Het leuke van dit spel is dat er verschillende varianten van zijn. Ga er dus zeker eens naar op zoek.

Bordspelletjes

Natuurlijk is het ook super leuk om gewoon wat ouderwetse bordspelletjes te doen met meerdere mensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Monopoly, ganzenbord of Party & Co, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Kijk vooral even naar wat je zelf al in de kast hebt liggen, want de kans is groot dat daar nog wat bordspelletjes te vinden zijn die nog niet zo vaak zijn gebruikt. Zorg verder voor wat lekkere snacks in huis en zet een leuk muziekje op, zodat jullie helemaal in die spelletjes stemming komen. Veel speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *