Uncategorized

Zo bespaar je geld op de boodschappen

Voor iedereen geldt dat het meeste geld in de maand uitgegeven wordt aan boodschappen. Het is een van de grootste kostenposten in de maand, naast bijvoorbeeld huur of hypotheek. Helaas staat de huur of hypotheek vast, maar kan je wel besparen op je boodschappen. Dat besparen hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn als je de volgende tips volgt.

Maak een lijstje

Een van de belangrijkste dingen is dat je van te voren een lijstje maakt met alles wat je nodig hebt. In de supermarkt liggen vele verleidingen op de loer, waardoor je vaak met meer thuis komt dan je van plan was. Het ergste is dan nog, dat datgene wat je echt nodig hebt, vaak vergeten wordt. Door het maken van een lijstje voorkom je al deze dingen. Je bent gericht bezig met het afwerken van je lijstje, waardoor je minder oog hebt voor alle verleidingen die de supermarkt te bieden heeft.

Gebruik de zelfscan

Door de zelfscan te gebruiken, weet je tijdens het shoppen al precies wat je totaalbedrag wordt. In feite heb je een kleine versie van een kassasysteem in je hand, die bijhoudt wat je allemaal al gescand hebt en in je mandje hebt gestopt. Als je iets te duur vindt, kan je dan altijd nog besluiten om het terug te leggen. Bij de kassa doe je dat vaak niet meer.

Online boodschappen

Een goede tip om geld te besparen is door online je boodschappen te doen, en ze vervolgens thuis laten bezorgen. Thuis kan je veel rationeler een beslissing maken en word je niet verleid door alle aanbiedingen en extra presentaties die in de supermarkt te vinden zijn. Alle extra overbodige dingen kan je dan achterwege laten en niet bestellen. Doordat je boodschappen thuis bezorgd worden, kom je niet meer in de supermarkt, waardoor je niet meer voor deze lokkertjes kan vallen. Aan het eind van de maand zul je zien dat dit een positieve invloed heeft op de inhoud van je portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *