Tips

De makkelijkste planten voor in je tuin

plant

De makkelijkste planten voor in je tuin

Een van de beste beslissingen die je kan nemen is om te beginnen met tuinieren of om er meer aan te doen. Niet alleen zal het kweken van planten het uiterlijk van je huis en buitenruimte verbeteren, tuinieren is ook bewezen ongelooflijk therapeutisch te zijn. Zo is gebleken dat tijd doorbrengen in de buitenlucht gevoelens van stress en angst aanzienlijk verminderen. Het verzorgen van planten of het kweken van producten geeft een heerlijk gevoel van doelgerichtheid, trots en voldoening. Daarnaast, met zoveel planten om uit te kiezen kan het voor de beginnende tuinier echter een ontmoedigend vooruitzicht lijken om te beginnen met tuinieren. De beste manier om met tuinieren te beginnen is planten te kiezen die weinig onderhoud vergen. Planten die onder alle omstandigheden tot hun waarde komen. Om als beginner alle trucjes van het tuinieren onder de knie te krijgen hebben we een aantal planten voor je geselcteerd. Let op, want dit zijn wel buiten planten.

Appelbomen

Appelbomen zijn niet alleen voor de doorgewinterde professional, ook beginnende tuiniers kunnen ze krijgen. Ze zijn ook niet alleen voor mensen met veel ruimte. Zorg er wel voor dat je een zelfbestuivende boom koopt, zoals ‘Laxtons Superb’. Anders kan het zijn dat de boom geen vruchten draagt. Appelbomen houden over het algemeen van een zonnige standplaats, ze kunnen ook in de winter worden geplant, zolang de grond niet hard is door vorst. Deze bomen zijn prachtig. Niet alleen krijg je een prachtige bloesem in de lente, je kunt ook je eigen zelfgekweekte appels oogsten gedurende de zomer en de herfst. Hiernaast krijg je ook prachtige herfstkleuren en de takken zijn perfect voor nestelende vogels, die zich ook tegoed zullen doen aan je appels.

Forsythia

Een geweldige gemakkelijke struik voor beginnende tuiniers die in het voorjaar een levendige wolk van gele bloemen geeft. Forsythia heeft een zonnige standplaats nodig, maar is in alle grondsoorten en standplaatsen gelukkig. De forsythia is een winterharde plant. Als vroege voorjaarsbloeier zijn ze een welkome verschijning voordat de rest van de tuin is ontwaakt. De forsythia heeft de neiging om vrij groot te worden als hij aan zijn lot wordt overgelaten, dus regelmatig terugknippen is noodzakelijk. Hij kan een mooie haag vormen als hij jaarlijks wordt gesnoeid.

Kruiden

Kruiden zijn de beste planten om te proberen als je wilt beginnen met eetbaar tuinieren. Het geeft echt voldoening om verse kruiden die je zelf hebt gekweekt, in de keuken te gebruiken. Bovendien zijn ze gemakkelijk zowel binnen als buiten te kweken. En ze kunnen gemakkelijk in bakken worden gekweekt om ruimte te besparen. Rozemarijn is bijzonder winterhard, gedijt goed in arme grond en heeft heel weinig water nodig. Salie, lavendel en munt zijn ook goede planten om te kweken. Munt kan een beetje onstuimig zijn – dus het beste in een pot. Probeer gewoon eens wat nieuwe buiten planten te planten als bijdrage aan een kleurrijke tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *