Uncategorized

Nicopods: de legale versie van snus

Nicopods is een legale versie van snus. Snus is een poedervorm of poeder in een zakje dat bestaat uit onder andere gestoomd tabak dat sinds 1992 verboden is in de Europese Unie. Alleen in zweden is het legaal om te maken, (ver)kopen of gebruiken. Nicopods is een legale versie van snus dat in de Europese Unie legaal is. In dit product zit geen tabak, maar wel een bepaald nicotinegehalte. Volgens het merk zelf smaakt het net zoals de snus uit zweden, maar dan is het legaal. Ook gaan je tanden niet verkleuren van het gebruiken van dit product omdat er geen tabak in zit.

Werking van nicopods

Net zoals bij snus, leg je de nicopods onder je bovenlip. Naast de naam van het merk, wordt dit product ook wel chew, witte snus, killa pods, tabaksvrije snus of nicotine zakjes genoemd. Dit zegt al veel over het product. Het is dus een product zonder tabak, maar wel met nicotine. Het geeft je dus de nicotine fix zonder de tabak. De pods zijn dus een soort snus en het is dus een zakje dat zacht en vochtig is. Het is een langwerpig zakje dat je onder je bovenlip legt. Dan laat je het ongeveer een halfuur inwerken en dan zal de nicotine in je lichaam zijn getrokken.

Samenstelling van het product

In de nicopods zit dus geen tabak, wat wel bij snus het geval is. Het product bestaat uit een plantaardig vezelzakje en hierin zitten een aantal ingrediënten. In het zakje zitten stabilisatoren zodat het zakje fijn zacht blijft. Er zit ook een smaakaroma in en daarnaast zoetjes die het zakje zoet houden. Voor het opvullen van het zakje worden vullers gebruikt en om het ph gehalte goed te houden worden hiervoor mineralen gebruikt. Voor het nicotinegehalte wordt nicotinezout gebruikt.

Waar te koop

De nicotinezakjes kun je kopen in Nederland. Het is namelijk legaal. Je kunt het online vinden of in winkels waar ook sigaretten en tabak wordt verkocht. Er zijn meerdere merken die de nicotinezakjes aanbieden zoals White Fox, Shiro, Nordic Spirit, Lyft, Killa en Pablo. Ze verschillen in sterkte en het is ook goed om dit telkens op te bouwen als je de zakjes gaat gebruiken. De pods zijn een legale versie van snus. Je krijgt de nicotine binnen, maar hiervoor wordt geen tabak gebruikt en je hoeft het niet te roken. Wel heb je het echte snus gevoel door het zakje onder je bovenlip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *