Tips

Wat is trombose en hoe kom je er vanaf?

Osteopaat

Trombose is een aandoening aan het bloed waar veel mensen last van kunnen krijgen. Dit is een aandoening waar je geen last van wilt krijgen, want het kan erg schadelijk zijn voor je lichaam. Trombose komt veel voor in verschillende bloedvaten en is niet goed te voorkomen. Als je er eenmaal last van hebt, is het daarom ook belangrijk om hier medicatie voor te slikken.

Wat is trombose precies?

De uitleg voor trombose is eigenlijk erg makkelijk. Trombose is namelijk een bloedprop die in een ader of een slagader komt te zitten. Dit zorgt ervoor dat er geen bloed meer door deze aarde heen kan, en de prop nog groter wordt. Deze aandoening komt het meeste voor in de benen. 

Trombose kan ook los gaan schieten. Dit zorgt ervoor dat je een longembolie krijgt. Dit kan erg schadelijk zijn voor je lichaam, want Je kunt hier zelfs dood aan gaan. Als je hier last van hebt, kun je hierdoor last krijgen van PTS. Dit wordt ook wel posttrombotisch syndroom genoemd. 

Trombose ontstaat vaak in een ader. Echter kan deze ook ontstaan in een slagader. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer minder goed wordt. Dit kan heftige gevolgen hebben. Zo kan er een hartinfarct of een herseninfarct ontstaan.

Trombose ontstaat op het moment dat het systeem in je lichaam wat verzorgt voor stolling uit balans is. Dit systeem voor stolling is erg belangrijk. Dit komt omdat op het moment dat je last hebt van een wondje dat deze direct moet stollen. Dit gebeurd door middel van een stof in je bloed die stolling veroorzaakt. Als het bloeden is gestopt, moet de stolling ook stoppen. Dit gebeurt door middel van antistolling. Echter kunnen deze uit balans raken en hierdoor ontstaat trombose.

Hoe los je trombose op?

Trombus het klinkt ook niet echt lastig. Dit komt omdat het ook best wel lastig te op te lossen is. Het is vooral lastig om in eerste instantie achter te komen dat je een trombose hebt. Dit komt omdat het vaak erg laat is wanneer je erachter komt dat je hier last van hebt.

Op het moment dat je wel op tijd bent bij een trombose. Is het vaak erg makkelijk op te lossen. Dit is op te lossen door middel van stolling stoppers. De hoeveelheid die die hiervan moet slikken en hoe lang je dit moet doen, ligt aan de persoon en aan de grootte van de trombose. Ook ligt het vaak aan de kans op een nieuwe trombose.

Om hulp te krijgen bij trombose wordt je vaak door de huisarts doorgestuurd naar een osteopaat. Dit is iemand die gespecialiseerd is in bloed en aders. Een osteopaat kan daarom ook snel zien waar de trombose zit en hoe die dit weg kan halen. Soms kan dit nog best een lastige taak zijn. Dit komt omdat trombo’s ook diep In het lichaam kan zitten en niet altijd bloed hier makkelijk heen gaat. Dat is natuurlijk erg vervelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *