Tips

Hoe voorkom je discriminatie?

Discriminatie

Discriminatie is iets heel erg lastigs. Dit komt omdat het niet altijd te bewijzen is en het ter discussie is wat nou valt onder discriminatie en wat niet. De ene persoon vindt namelijk dat dit niet kan en een ander kan het hier niet mee eens zijn. Hierom is het belangrijk om mensen hier goed op voor te bereiden. Als je dit doet, kun je vaak voorkomen dat discriminatie vaker voor komt.

Meer praten over discriminatie

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je over onderwerpen die erg lastig zijn blijft praten. Dit komt omdat dit er voor zorgt dat mensen niet vergeten wat het probleem is. Ook bij discriminatie is dit het geval. Door er over te praten worden meer mensen zich bewust van wat er allemaal kan gebeuren doordat je discriminerend bent. 

Eigenlijk is er niemand die voor discriminatie is. Echter komt nog wel heel erg vaak voor dat er discriminatie wordt gepleegd. Dit is natuurlijk niet zo fijn om last van te hebben. Hierom is het ook erg belangrijk om over praten met elkaar. Want discriminatie is daadwerkelijk wel iets wat gebeurd.

Als je meer wilt praten over discriminatie, kun je het beste bij een centrum voor jeugd en gezin terecht. Hier worden veel verschillende voorlichting geven hierover. Zo heb je bijvoorbeeld een voorlichting over wat is discriminatie? Door zo’n voorlichting wordt er erg veel over gepraat en dat kan erg belangrijk zijn voor de mensen die gediscrimineerd worden of voor de mensen die soms discrimineren.

Door corona wordt er steeds minder gepraat over discriminatie. Dit komt omdat Mensen corona belangrijker vinden dan discriminatie. Voor de mensen die gediscrimineerd worden, kan dit erg vervelend zijn. Het nieuws corona overweldigd namelijk het andere nieuws. Dit zorgt ervoor dat er minder aandacht wordt besteed aan andere belangrijke zaken.

Corona en discriminatie

Corona heeft ook een hele grote invloed gehad op discriminatie. Dit komt omdat mensen door corona ook meer zijn gaan discrimineren. Vooral bij de Aziatische bevolkingsgroep is het erg duidelijk te zien. Deze mensen worden vaak aangesproken alsof ze de oorzaak zijn van de crisis. Voor hun is dit natuurlijk helemaal niet prettig.

Vaak worden Aziatische mensen eerder aangesproken als ze dichter bij je staan dan mensen zonder Aziatische afkomst.. Voor deze mensen kan dit erg kwetsend zijn, want vaak hebben ze hier helemaal niks mee te maken.

Discriminatie wordt vaak als iets gezien dat alleen maar bij bepaalde bevolkingsgroepen voorkomt. Echter is dit niet het geval. Dit komt omdat iedereen discriminerend kan zijn. Verder kan ook elke bevolkingsgroep gediscrimineerd worden. Hierbij moet je niet alleen denken aan Mensen met een migratie achtergrond, maar ook aan mensen die volledig uit Nederland komen.

Het wordt veel hierover blijven praten, zullen er ook steeds minder mensen zijn die ook echt discriminerend zijn. Dit zorgt ervoor dat het bij de bron aangepakt kan worden. Vooral bij kinderen is het erg belangrijk om hier vooral veel over te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *