Tips

Oktoberfest organiseren: 5 tips voor een geslaagd feest

Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in München, dat nu ook steeds meer in Nederland gevierd wordt. Het geldt als het grootste bierfeest van Europa en wordt gekenmerkt door de klederdracht in Tiroler stijl, die je gemakkelijk via bijvoorbeeld Lederhosenwinkel.nl kunt bestellen. Maar hoe organiseer je nu zelf een geslaagd Oktoberfest? Dit artikel zal je leren hoe.

Bier en voedsel

Het belangrijkste is een overvloed aan bier op je Oktoberfest. Koop hierbij originele bierpullen, waaruit gedronken kan worden. Houd ook een bierproeverijtje of een bier wedstrijd. Bij laatstgenoemde kun je denken aan bierpullen tillen, shotjes atten, bier drinken en rennen met bier. Zo zorg je voor amusement en genoeg vloeistof. Bij een Oktoberfest horen natuurlijk ook Duitse pretzels. Een foodtruck huren met Duits eten is ook een aanrader.

Unieke shotjes

Op een aantal Oktoberfeesten komen ze al voor: de gepersonaliseerde schnaps oftewel de unieke shotjes. Schnaps is een shotje gemaakt uit vergiste vruchten en heeft zijn intrede gemaakt in de après-ski wereld. Daarom past dit ook prima bij een Oktoberfest. Gebruik je eigen logo op je schnaps verpakking en verras je bezoekers met iets unieks. 

Versiering in blauw en wit

Een vette locatie is nog geen Oktoberfest. In ieder geval niet zonder allerlei versieringen. Maak daarom gebruik van de kleuren blauw en wit: slingers, geruite tafelkleden en vlaggetjes fleuren de boel op. Houten tafels en stoelen zijn ook een pre, want hout hoort bij een Oktoberfest erbij. Heb je een groter budget te besteden, huur dan ook Oktoberfest ornamenten in zoals je die ziet in de grote Oktoberfest tent in bijvoorbeeld het Limburgse Sittard of de vele tenten in München.

Schlager en meer

Bij een Oktoberfest kun je moeilijk techno draaien. Huur daarom speciale Oktoberfest DJ’s in, die de typische Oktoberfest muziek afspelen. Een Oktoberfest presentator kan ook erg amusant zijn, die zorgt voor een leuke interactie met je feestgangers. 

Tiroler kleding

Unieke lederhosen en dirndls horen natuurlijk ook bij een Oktoberfest. Authentieke Tiroler kleding vind je op Lederhosenwinkel.nl. Vermeld al op je uitnodigen dat er een dresscode is op je feestje en zorg dat ingehuurd personeel ook verkleed is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *