Tips Vrouwen

Hoe kan ik blogster worden? Dit zijn onze tips

hoe-kan-ik-blogster-worden

Ben jij iemand die creatief is ingesteld en houdt van schrijven? Dan kan het voor jou interessant zijn om blogster te worden. Heb jij dit zelf ook al eens overwogen? Wij geven verschillende tips wanneer het interessant kan zijn en hoe je ermee kunt starten. 

Waar ga je over schrijven? 

Blogster worden klinkt interessant, maar waar ga je dan precies over schrijven en hoe kun je daar dan ook nog geld mee gaan verdienen? Want wanneer we er ook nog een beetje mee kunnen verdienen dan wordt het al snel een stuk interessanter dan wanneer we het alleen als een hobby doen. 

Je kunt natuurlijk een eigen blog beginnen. Wanneer je dat doet dan wordt het aangeraden om het over een onderwerp te doen waar je interesse ligt. Dat maakt het leuker om te schrijven en je ook verder te verdiepen in de onderwerpen, waar de content dan weer beter van wordt. Wanneer je bezoekers op je site krijgt dan kun je advertenties plaatsen om op die manier inkomsten binnen te halen. 

Meer manieren om geld te verdienen met bloggen

Een van de methoden is hierdoor al genoemd, maar dat vergt wel veel energie en investeringen aan het begin. Het is namelijk niet altijd makkelijk om hier snel geld mee te verdienen. Een eigen blog is daarom interessant om ernaast te hebben en wanneer je er inkomsten mee krijgt dan kun je er verder mee aan de slag. 

Andere manieren zijn bijvoorbeeld om voor andere blogs of webshops te schrijven. Die zijn namelijk vaak op zoek naar mensen die voor hun de content schrijven. Jij kunt dan betaald krijgen per woord dat je schrijft, per tekst of per uur. 

Verder kun je bijvoorbeeld teksten vertalen. Ben jij goed in een bepaalde taal? Dan kun je daar op deze manier gebruik van maken. Inkomsten liggen al snel wat hoger dan wanneer je gewone teksten schrijft voor een andere bedrijf. Het is dan ook moeilijker om een tekst uit een vreemde taal te vertalen. Grofweg kan er ook worden gezegd dat hoe vreemder de taal is, je er ook meer voor betaald kunt krijgen. Kun jij vloeiend Italiaans vertalen, dan levert dat al snel meer op dan wanneer je Engels kunt vertalen, omdat er veel Nederlanders zijn die ook goed zijn in het vertalen van Engels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *