Tips Vrouwen

Waarom is de maaltijdbox zo populair bij werkende vrouwen?

Waarom is de maaltijdbox zo populair bij werkende vrouwen?

Ik wil graag beginnen met het melden dat maaltijdboxen bij zowel mannen als vrouwen een gewild product is. Echter zien we dat in verhouding veel hardwerkende vrouwen deze gemaksdiensten eerder als optie kiezen dan de mannen. Ook is het vaak de vrouw die aanstuurt op het gebruik van maaltijdboxen zoals HelloFresh in het gezin.

Waarom houden we zo van gemak?

Een maaltijdbox is inmiddels meer dan alleen een ‘gemak service’ maar is het wel nog steeds de grootste reden waarom we deze maaltijd menu’s bestellen. We leven in een tijd waarin onze samenleving onder druk staat en iedereen moet werken. Hoewel we momenteel even in een economische dip zitten heeft de groei van de laatste jaren ervoor gezorgd dat we het allemaal goed hebben en dat er veel banen beschikbaar zijn. 

Hard werken zorgt ook voor minder tijd voor het gezin. Minder tijd om te koken is de reden dat we op zoek gaan naar oplossingen om toch gezond te blijven eten. Elke dag afhaal eten of eten laten thuisbezorgen is super ongezond en op de lange termijn onbetaalbaar voor de meeste gezinnen. Ideale oplossingen zie je daarom terug in de vorm van verspakketten bij supermarkten of de maaltijd menu’s in foodboxen zo kun je snel gezond eten bestellen.

Motivatie om gezond te eten.

Ook het gezonder willen eten is een reden waarom we veelal gebruik maken van maaltijdboxen. Met name het bedrijf HelloFresh speelt goed in op de vraag naar gezonde voeding. Zie > www.maaltijdbox.nu/bedrijf/hellofresh-belgie

Gezond eten klinkt logisch en we weten allemaal dat we dit zouden moeten doen. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt. Supermarkten zijn voor het grootste gedeelte gevuld met ongezonde suikerhoudende producten om het nog niet over de e-nummers te hebben. Ook in verschillende media wordt er continue geadverteerd voor ongezond eten en daarmee het pad naar een gezond voedingspatroon steeds moeilijker gemaakt.

Natuurlijk kan ieder weldenkend mens zelf wel een gezond recept uitprinten om vervolgens de ingrediënten zelf te kopen, maar dan nog heb je vaak te maken met snelle ongezonde producten. Een maaltijdbox daarentegen gebruikt vaak producten van de boer die een stuk verser en onbewerkt zijn. Koken met dit soort ingrediënten zorgt ervoor dat je een stuk gezonder aan het eten bent.

Inspirerend en verrassend.

Niet alleen het gemak, de motivatie voor gezond eten en het tijdsgebrek is een reden waarom we massaal maaltijdboxen bestellen. De drang naar elke week weer nieuwe inspirerende gerechten die je leert koken is ook een reden. Je kunt namelijk kiezen welke gerechten je laat bezorgen. Elke week is er weer een nieuwe selectie en kun je in de weekmenu’s zelf kiezen welke recepten je wilt. Je kunt ook kiezen om de maaltijdbox service zelf een selectie te maken. Wanneer je geen gerechten hebt geselecteerd, maar wel hebt aangegeven dat je elke week een box met een paar maaltijden wilt ontvangen. Stuurt de service jouw enkele gerechten op basis van wat je in je profiel hebt ingesteld en op basis van wat je al eerder zelf hebt besteld. 

Op deze manier is het elke week een verrassing wat je krijgt. Je eet niet alleen heel gezond, je bespaart tijd terwijl je lekker kookt en nieuwe gerechten leert bereiden. Kijk bijvoorbeeld zelf op maaltijdbox-vergelijken.nl voor een overzicht van welke maaltijdbox services er zijn en je het meeste aanspreekt om te proberen. Succes met bestellen en koken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *