Tips

5 tips voor catering bij jou thuis

Je hebt een groep vrienden uitgenodigd bij jou thuis en je hebt beloofd om een heerlijke maaltijd voor ze te verzorgen. Je bent echter niet zo’n gigantische keukenprinses, dus het wordt nog even puzzelen met een aantal recepten om te bekijken wat je op tafel gaat zetten. Hieronder alvast 5 tips voor catering bij jou thuis. 

Tip 1. Beperk de keuze

Beperk de keuze in het aantal gerechten om het jezelf niet te moeilijk te maken. Je kunt beter kiezen voor 3-4 gerechten die eenvoudiger te maken zijn en daardoor ook sowieso in de smaak zullen vallen, dan tien gerechten waarbij de helft experimenten zijn die je nog niet eerder uit hebt geprobeerd. Gaat het om een lunch? Kies dan simpel voor een lunch in Rotterdam bestellen of een andere stad waar het etentje plaats zal vinden. 

Tip 2. Aantal gasten

Uiteraard speelt het aantal gasten mee in de keuze voor de hapjes die je klaar gaat maken. Komen er heel veel mensen, zet dan twee tafels neer, zodat niet iedereen in een lange rij achter elkaar aan hoeft te schuifelen, maar verdeel de groep over twee tafels waar ze de hapjes op kunnen scheppen.

Tip 3. Opbouw buffet

Begin met het neerzetten van de koude- en warme voorgerechten. Zet vervolgens het hoofdgerecht neer en wacht nog even met de toetjes die wellicht in de koelkast of vriezer liggen. Zorg dat overal voldoende opscheplepels klaar liggen, zodat gasten niet met de ene lepel in het andere gerecht gaan scheppen. Gaat het om een lunch? Maak het jezelf dan niet moeilijk, want een lunch bestellen en vervolgens netjes in leuke bakjes uitserveren is veel makkelijker en bespaart je veel tijd. 

Tip 4. Ruimte 

Is de ruimte groot? Zet dan wat tafels neer om de hapjes goed over te kunnen verdelen? Heb je een krappe keuken of woonkamer, improviseer dan en leg wat gezellige kleedjes over de vensterbank of de tafels heen om de hapjes wat meer over de ruimte te kunnen verspreiden, zodat gasten makkelijker op kunnen scheppen. 

Tip 5. Aankleding 

Heb je veel warme gerechten? Zorg dan voor een au bain marie waarin de gerechten goed warm kunnen blijven, ook warmhoudpannen of warmhoudplaatjes kunnen hierbij helpen. Heb je een thema, kleed de tafel(s) met hapjes dan leuk aan met accessoires die met het thema te maken hebben. Zo zorg je direct voor een leuke sfeer in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *