Tips

Voorbereiden op beginnen met hardlopen

hardloop apps

Beginnen met hardlopen in 2022 bent met een goede hardloop app. Elke app is weer net iets anders. Zo heb je Strava, hardlopen met Evy en Runkeeper. Om erachter te komen welke app het beste is voor jou raden wij je aan de hardloop apps te vergelijken. Of download er een paar en test ze voor jezelf. Naast een goede hardloop app is er meer nodig om voorbereid te beginnen met hardlopen. Lees hieronder onze tips, zodat je goed voorbereid begint!

Begin met krachttraining

Je hebt misschien gehoord dat krachttraining goed is om te herstellen van een blessure of om sneller doelen te bereiken, maar het werkt niet altijd. En je hebt waarschijnlijk ook gehoord dat je langzaam moet beginnen als je resultaten wilt boeken. Dat is het geval of je nu een beginner bent met een hardloopprogramma of dat je net bent begonnen met hardlopen omdat je je knie hebt bezeerd. Als je langzaam en voorzichtig begint, kun je geleidelijk vooruitgang boeken naar het volgende niveau en blessures voorkomen. Als je je conditie wilt verbeteren, kun je het beste beginnen met een veilige basis.

Goede hardloop schoenen

Als je nog geen hardloopschoenen hebt, is het gemakkelijk om er een aan te schaffen. Wanneer u uw schoenen koopt, zorg er dan voor dat u een paar koopt dat een ondersteunende hak heeft. Dit geeft je een beetje een voorsprong wanneer je begint met joggen, zodat je voorbereid bent op de lange afstand. Om te beginnen met je beginnersprogramma, moet je minstens een keer per week een kilometer joggen in een tempo dat comfortabel aanvoelt.

Begin met een makkelijk schema

Als je niet veel ervaring hebt met hardlopen, kun je het beste beginnen met het hardlopen met evy schema voor beginners, omdat dit relatief weinig training vereist. Er zijn veel geweldige middelen beschikbaar om u te helpen van de grond te krijgen hardlopen. Een van de belangrijkste dingen die je als beginner kunt doen is het opbouwen van je uithoudingsvermogen. Dit kun je doen door intervaltraining te doen, of vijf kilometer hardlopen met een gemiddelde van één mijl per uur. Naarmate je vordert, kun je proberen sneller te lopen, tot ongeveer tien kilometer per uur.

Houd jezelf gemotiveerd!

Voor de beginnende hardloper is het gemakkelijker om te beginnen als je enige motivatie hebt. U kunt het gevoel hebben dat u niet echt hoeft te rennen als u thuis bent, dus een goede manier om gemotiveerd te blijven is om een plaatselijke openbare plaats te vinden om te joggen en te ontspannen met vrienden. Een andere manier om gemotiveerd te blijven is om gebruik te maken van de plaatselijke sportschool. Er zijn daar meestal veel gemotiveerde mensen die willen afvallen en in vorm willen komen, dus het vinden van een trainingspartner is vaak nuttig.

Om u te motiveren door middel van uw beginner hardlopen programma, zijn er een paar dingen die je kunt doen om de ervaring interessanter te maken. Ten eerste, probeer je routes en looptijden te variëren. Begin met lange trainingssessies en verhoog geleidelijk de afstand en snelheid van je loopjes. Een ander ding dat je kunt doen om enthousiast en gemotiveerd te blijven is om je trainingen te plannen rond dingen zoals je verjaardag, je trouwdatum of je jubileum. Beslis al vroeg in je trainingsprogramma dat je op bepaalde dagen van de week gaat hardlopen. Op die manier heeft u een stimulans om u aan het programma te houden en alle trainingssessies te voltooien.

Verspil niet teveel tijd aan joggen

U hoeft niet te veel tijd te besteden aan uw joggingoefeningen. Besteed slechts vijf minuten aan uw oefeningen, althans in het begin, en verhoog vervolgens de hoeveelheid tijd die u aan uw jogging-sessie besteedt elke week met vijf minuten totdat u uw hele hart hebt uitgeput. Dat is de minimale tijd die u nodig heeft om een volledige cardiovasculaire workout te voltooien tijdens uw joggingsessie. U zult meer calorieën verbranden als u uw vijf minuten workout in een sneller tempo afwerkt dan in een langzamer tempo. Ook zult u beter in staat zijn om uw hartslag te beoordelen wanneer u aan het hardlopen bent, dus als u nog niet zo’n goede hardloper bent, begin dan langzaam en werk u op naar een jogging sessie op volle snelheid.

Je kunt het!

Hardlopen is een geweldige cardio workout die ook veel spieropbouwende voordelen biedt en het is ideaal voor iemand die een beperkte mobiliteit heeft. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van wat extra spieren aan hun workout routine, moeten ze toe te voegen in een paar loopsessies per week. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van meer afstand aan hun loopt, moeten zij overwegen toe te voegen in wandelen pauzes tussen hun loopt. De combinatie van deze twee trainingen levert het maximale voordeel op, waardoor ze ideaal zijn voor het hardloopprogramma voor beginners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *