Tips

Maak van je trouw een dag om nooit te vergeten

Als je aan getrouwde koppels de vraag stelt of een huwelijk veel werk met zich meebrengt, zullen ze ongetwijfeld allemaal bevestigend antwoorden. Vaak starten de voorbereidingen al maanden op voorhand tot zelfs een jaar. De belangrijkste zaken die moeten geregeld worden zijn onder meer de locatie en de jurk en het kostuum. Toch zijn er ook kleinere zaken die zeker niet mogen vergeten worden én waarvan ook het belang niet onderschat mag worden. Twee perfecte voorbeelden hiervan zijn de uitnodigingen voor de trouw en de trouwbedankjes.

Kies zelf je uitnodigingen

Uitnodigingen maken voor een trouw kan wel wat tijd in beslag nemen. Vaak kiezen koppels ervoor om hiervoor nog een fotoshoot te doen om recente foto’s te kunnen gebruiken. Bovendien wordt er door sommige koppels eerst een save the date kaartje gestuurd. Daarop staat enkel de datum en de naam van het koppel, zodat genodigden weten dat ze die dag zeker moeten vrijhouden voor het trouwfeest. Dit kaartje wordt vaak verstuurd zodra er geweten is op welke datum het feest zal doorgaan. Meestal is in deze fase zelfs de locatie nog niet gekend. Doordat er niet veel informatie op dit kaartje staat, wordt er vaak ook niet te veel over nagedacht. Het belangrijkste is natuurlijk de echt uitnodiging zelf.

Belangrijk om weten is dat uitnodigingen maken al enkele maanden op voorhand wordt gedaan. Wanneer de trouw op een verre locatie plaatsvindt, is het natuurlijk handig als je omgeving dit op tijd weet. Zo kunnen ze eventueel in de buurt zoeken naar een hotel om een overnachting te boeken. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Op het internet vind je vast en zeker heel wat opties waaruit je kan kiezen.

Maak een leuke herinnering aan je trouwfeest             

Wanneer je naar een trouwfeest gaat, zijn er vaak trouwbedankjes voorzien die gasten kunnen meenemen als je naar huis gaan. Ook hier heb je als koppel heel wat mogelijkheden in. Vaak is dit iets kleins om de gasten te bedanken dat ze de moeite hebben genomen om de verplaatsing te maken. Veel voorkomende opties zijn kleine snoepzakjes waarop de naam en de datum van het trouwfeest verwerkt zijn. Wil je liever iets originelers dan zakjes? Dan kan je ook kiezen om voor een glazen buisje te gaan waar je iets van snoepjes in kan steken. Een leuk kaartje erbij en het is een leuk geheel!

Wil je graag iets anders? Vandaag de dag kan je ook jullie namen en de trouwdatum laten drukken op een stuk zeep. Het is iets origineel en de gasten kunnen er ook nog effectief gebruik van maken. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld kaarsjes of kleine plantjes. De plantjes zijn meestal niet echt waardoor ze voor altijd kunnen bijgehouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *