Tips

Tips voor het kopen van een stofzuiger

robotstofzuiger

Het kopen van een stofzuiger is misschien niet één van de leukste dingen, desondanks is het wel essentieel. Want wie wil nou niet een schoon huis hebben? Tegenwoordig maken aanbieders van stofzuigers het aankoopproces al een stuk leuker door de potentiële koper te voorzien van product testen, reviews en gebruiksaanwijzing video’s. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je niet zomaar een stofzuiger koopt. Maar een stofzuiger die echt voor een beleving zorgt en tegelijkertijd makkelijk in gebruik is om het huis schoon te maken.

Hartstikke handig toch! Wordt het schoonmaken van je huis misschien toch nog een leuke klus. Maar, welke soort stofzuiger is nu eigenlijk ideaal en geschikt voor jouw huis? In dit artikel geven we drie tips mee over het kopen van een stofzuiger. 

Tip 1: wat zijn je eisen en wensen? 

Misschien roept deze tip wat vragen bij je op. Want we snappen dat je een stofzuiger koopt om het huis schoon te maken. Maar we gaan er nog iets dieper op in. Denk bijvoorbeeld aan hoe frequent jij je huis schoon wil maken. Is dat 1 keer in de week of stofzuig je het liefst elke dag? Mocht dit elke dag zijn of minstens 3 keer in de week dan is het fijn om een stofzuiger te hebben die niet te zwaar is en makkelijk in gebruik is. Tevens dient de stofzuiger een goede accu te hebben waardoor het lang mee gaat. 

Ook is het goed om rekening te houden met de ruimte dat gestofzuigd moet worden. Gaat het om een studio, appartement, een rijtjeshuis of een villa met meer dan 6 kamers en meerdere verdiepingen. Nogmaals je wilt het stofzuigen zo makkelijk mogelijk maken. 

Verder dien je ook rekening te houden met huisdieren. Sommige honden of katten worden ontzettend bang van het geluid van een stofzuiger, dan wil je liever een stofzuiger die zo min mogelijk geluid maakt, maar wel voldoende zuigkracht heeft voor alle haren. 

Maak een lijstje met al jouw wensen en eisen. Dit helpt om uiteindelijk een keuze te maken. 

Tip 2: wat voor soort robotstofzuiger wil je hebben?

Zodra je weet wat jouw wensen en eisen zijn aan een stofzuiger, is het tijd om te bekijken wat voor stofzuiger je wil hebben. We onderscheiden 4 soorten stofzuigers:

  • Traditionele stofzuiger 
  • Robotstofzuiger
  • Steelstofzuiger 

Aan alle 4 de stofzuigers zijn voor- en nadelen verbonden:

Traditionele stofzuiger

Een traditionele stofzuiger doet wat ie moet doen. Voldoende zuigkracht waardoor je het huis makkelijk schoon kan maken. Het nadeel is alleen wel dat je met een snoer zit die in het stopcontact moet en dat is niet altijd even handig. Zeker als je veel obstakels hebt kan het snoer blijven hangen. 

Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger kopen is tegenwoordig helemaal in. Ze zijn klein, maken zelf de ruimte schoon en zijn ook makkelijk om schoon te maken. Er zijn vele voordelen verbonden aan een robotstofzuiger zoals het instellen van een schoonmaak schema. Een nadeel van een robotstofzuiger is dat ze niet in de kleinste hoekjes kunnen schoonmaken. Ook is niet elke robotstofzuiger geschikt voor hondenharen. Mocht je interesse hebben let dan goed op welke stofzuiger je koopt. 

Steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is ideaal voor de kleine hoekjes, stofzuigen onder een eettafel en een bank zonder dat je vastzit aan een draad. De Xiaomi Dreame V11 is bijvoorbeeld een populaire steelstofzuiger. Met een steelstofzuiger kan je gemakkelijk het hele huis stofzuigen zonder dat je moet slepen met een zware stofzuiger. Een nadeel van een steelstofzuiger is dat ze vaak iets minder goede zuigkracht hebben en ook vaak opgeladen moet worden.

Hopelijk hebben we je voldoende kunnen informeren over de verschillende stofzuigers. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan helpen we je graag verder. Neem contact met ons op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *