Uncategorized

3 manieren om inbraken tegen te gaan

3 manieren om inbraken tegen te gaan

Een inbraak voorkomen is een belangrijk onderwerp om eens bij stil te staan. Is jouw woning goed beschermd of kun je nog meer doen om inbrekers af te schrikken? Met deze tips geven we je wat inspiratie om onbezorgd te genieten van je woonplezier in een goed beschermde woning. Bijvoorbeeld door eens te kijken naar een alarmsysteem of door het plaatsen van extra verlichting in en rond het huis.

1. Installeer een alarmsysteem

Een geweldig digitaal hulpmiddel waar je gebruik van kunt maken is een alarmbeveiliging. Het plaatsen van een alarmsysteem in huis is tegenwoordig zo gedaan. Met behulp van slimme videocamera’s, bewegingssensoren en een alarmsignaal is jouw huis binnen een handomdraai beveiligd. Op die manier weet je zeker dat ongewenste indringers direct opgemerkt en afgeschrikt worden, ook wanneer je van huis bent. Vanaf je laptop of tablet kun je overal direct de camerabeelden bekijken.

2. Doe ramen en deuren goed op slot

Behalve een alarmsysteem waarmee ongewenste indringers snel worden waargenomen is het ook belangrijk dat je boeven geen kans geeft om überhaupt binnen te komen. Dit doe je door het plaatsen van sterke sloten. Met stevig hang-en-sluitwerk op ramen en deuren zorg je ervoor dat er niemand naar binnen kan komen. Zijn je huidige sloten verouderd? Dan is het aan te raden om deze te vervangen door nieuwe cilindersloten. En niet onbelangrijk: doe alles ook echt goed op slot wanneer je het huis verlaat.

3. Leg geen sleutel in de plantenbak

Het lijkt soms handig om een extra sleutel onder de deurmat neer te leggen. Of om een sleutel te verstoppen in een plantenbak of ergens anders vlakbij het huis. Zo kun je makkelijk je woning in wanneer je bijvoorbeeld een keer je sleutel bent vergeten. Helaas is dit absoluut geen goed idee. Inbrekers kennen dit trucje zelf namelijk ook heel goed. Vaak zullen ze op deze plekken zelf zoeken om te zien of er een extra sleutel te vinden is. Bewaar dus geen extra sleutel vlak buiten het huis. Een beter idee is het om een sleutel bij een familielid of kennis neer te leggen die in de buurt woont, zodat je daar makkelijk langs kunt mocht je zelf ooit eens voor een dichte deur staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *