Tips

Voedingsstoffen waardoor je beter kunt functioneren

Wanneer je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt, heb je meer energie om je dag door te komen. Je functioneert beter en kunt zo een optimaal leven leiden. Als je gezond eet en sport kom je hier al een heel eind mee, echter kan het toch zijn dat je te weinig voedingsstoffen opneemt. Dit kan bijvoorbeeld komen door de kwaliteit van de producten. Om verschillende redenen kan het daarom handig zijn om extra supplementen te slikken, om zo toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Minder voedingsstoffen door slechte opname

Zoals net werd genoemd is een gezond eetpatroon en voldoende beweging een goede start om je goed te voelen. Maar toch kunnen gezonde producten minder voedingsstoffen bevatten dan je denkt. Soms is het zo dat de bodem waar deze producten groeiden uitgeput is, waardoor er minder vitaminen en mineralen inzitten. In de landbouw wordt dit vooral veroorzaakt door monocultuur, waarbij hetzelfde stuk land steeds weer wordt gebruikt om op te verbouwen. Hierdoor raakt de bodem uitgeput waardoor er minder stoffen in de gewassen overblijven. Daarnaast is dit ook zo door het gebruik van kunstmest en chemicaliën.

Lange levertijden en minder voedingsstoffen

Het kan soms even duren voordat producten vanaf het land in de supermarkt liggen. Niet alle producten worden in Nederland gemaakt, waardoor de levertijden soms erg hoog zijn. Wanneer groenten en fruit helemaal uit een ander continent moeten komen, kun je je voorstellen hoe lang dit kan duren. Dit heeft invloed op het nutriëntengehalte, wat uiteindelijk alleen maar minder wordt. Tevens is de groeitijd van gewassen ook verkort, omdat de vraag alsmaar toeneemt. De wereldbevolking groeit, en zo ook de vraag naar eten. Door deze factoren neemt het aantal voedingsstoffen in producten af. Het is om deze redenen verstandig om voedsel te kopen dat zoveel mogelijk lokaal is verbouwd. Daarnaast is dit ook weer een reden om extra vitamines en mineralen te slikken.

Andere slechte stoffen voor je lichaam

Wanneer gewassen worden verbouwen, gebruiken boeren vaak chemicaliën en pesticiden om ongedierte tegen te gaan. Hierdoor verlaagt de kans op het mislukken van de oogst. Dit is fijn voor de boer, maar minder fijn voor ons lichaam. Deze stoffen zijn namelijk schadelijk en zorgen voor stress in ons lichaam. Je lichaam moet extra hard werken om dit te herstellen. Ook om deze reden is het aan te raden extra supplementen te slikken. Daarnaast is het verstandig om biologische producten aan te schaffen.

Leeftijd speelt ook een rol

Naast bovenstaande redenen om supplementen te slikken, is ouderdom ook eentje. Hoe ouder we worden, hoe minder goed onze organen werken. Je maag en darmen hebben meer moeite met de opname van verschillende voedingsstoffen, en kunnen daarom wel een wat hulp gebruiken. Supplementen kunnen voor ouderen dus een goede toevoeging zijn. Zo kun je nog langer vitaal door het leven gaan. Daarnaast is het voor kinderen ook niet verkeerd om extra supplementen te slikken. Doordat ze in de groei zitten hebben ze ook extra energie nodig, en vitamines en mineralen dragen hieraan bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *