Uncategorized

Tanden laten bleken, word dat vergoed?

tanden bleken

Je tanden laten bleken, word dat vergoed? Dit is geheel afhankelijk van welke zorgverzekeraar jij hebt en welke tandarts verzekering jij hebt afgesloten. Bij de verschillende verzekeraars scheelt het enorm wat er onder de tandarts verzekering valt. Dit is dus wel iets wat je goed na moet kijken als jij je tanden wilt laten bleken. Waarom valt het vaak buiten je verzekering? Omdat het iets is wat niet per se nodig is en van cosmetische aard is. 

De oorzaak van verkleurde tanden

Je tandbeen en de dikte van het glazuur op je tanden bepalen de kleur. Er zijn een aantal oorzaken te noemen waardoor je tanden verkleuren. Veroudering, medicijngebruik of een harde klap is 1 van die oorzaken. Deze vallen onder intrinsieke oorzaken. Onder de extrinsieke oftewel uitwendige verkleuring valt onder andere het roken of het gebruik van voedingsmiddelen die sterk gekleurd zijn. Kleurstoffen dringen door in de tandplak en zorgt voor verkleuring. Dit verkleuring ligt dieper in het glazuur en is dus niet meer met een whitening pasta te onderdrukken of verbeteren. 

Manieren van tanden bleken

Er zijn verschillende manieren om je tanden te bleken. De ene manier zal effectiever zijn dan de andere manier maar er hangt ook een verschillend prijskaartje aan. Je kunt bij de drogist diverse bleekmiddelen verkrijgen om je tanden weer mooi wit te krijgen of mooi wit te houden. In deze producten zitten en via de warenwet vastgesteld maximum percentage aan bleekmiddelen, maar eigenlijk is het net te weinig om echt een goed en langdurig effect te geven. Je kunt je tanden ook laten bleken door de tandarts of mondhygiënist. Ook dan zijn er verschillende behandelmethodes. Je kunt je tanden bleken met een bleekgel, met een gipsafdruk maar ook van binnenuit is het mogelijk met een papje. Waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt is het bleken door middel van laseren. Het is de meest effectieve manier maar ook de meest kostbare manier. Voor welke manier je ook kiest, het is niet blijvend. 

Is het bleken van tanden veilig?

Of het veilig is om je tanden te bleken dat hangt natuurlijk van de manier af waarop jij het doet. Daarom verdient het wel aanbeveling om het door een professioneel te laten doen. Zij weten precies waar ze mee bezig zijn en wat er wel of niet kan. Er zijn ook speciale klinieken waar je je tanden kunt laten bleken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *