Uncategorized

Waarom het volgen van een EHBO-cursus belangrijk is

Een ongeluk zit in een klein hoekje en helaas zijn ze niet altijd te voorkomen. Sommige ongelukken zijn zo levensbedreigend, dat het slachtoffer eraan kan overlijden als er niet snel wat aan gedaan wordt. Denk bij voorbeeld aan een slagaderlijke bloeding. Als deze niet gestelpt wordt, overlijdt de persoon omdat hij of zij doodbloedt. Een ambulance kan lang niet altijd binnen een paar minuten ter plaatse zijn, soms duurt dat wel een kwartier of twintig minuten. Daarom is het fijn als de normale burger te hulp kan schieten. Het is daarom belangrijk dat iedereen een EHBO-cursus volgt.

Hulpverlening

EHBO staat voor eerste hulp bij ongelukken. Vaak zijn de eerste minuten na een ongeval cruciaal. Kijk bijvoorbeeld naar een reanimatie. Wanneer de reanimatie begint binnen twee minuten nadat het hart ermee gestopt is, is de kans op overleven ongeveer 80%. Elke minuut dat het langer duurt voordat de reanimatie gestart wordt, worden de overlevingskansen kleiner. Het is voor iedereen handig om enkele basisprincipes te kennen en te herkennen. Wanneer iemand een grote snee heeft opgelopen, is het handig om te weten hoe je deze kan verbinden. Anders loop je het risico dat het slachtoffer te veel bloed verliest. Omdat een ongeluk dus in een klein hoekje zit, kan het zomaar op elk moment gebeuren. Je wil er dan niet hulpeloos bijstaan. Daarom is het belangrijk om een EHBO-cursus te volgen.

EHBO voor kinderen

Er zijn ook speciale cursussen voor EHBO bij baby’s en kinderen. Omdat kinderen een stuk kwetsbaarder zijn dan volwassenen, dienen sommige dingen bij kinderen anders te gebeuren dan bij volwassenen. Mocht je ooit in de verschrikkelijke situatie terecht komen dat je een baby moet reanimeren, dien je dit bijvoorbeeld met twee vingers te doen in plaats van met je hele hand. Dat komt omdat de organen en het hart van een baby nog zoveel kleiner is, en dus veel gevoeliger. Als je zelf kinderen krijgt, is het ook heel verstandig om een speciale kinder EHBO-cursus te volgen. Als er dan iets gebeurt met je kind, kan je de eerste hulp verlenen. Je wil natuurlijk absoluut niet dat je een uitvaart voor je kind moet organiseren, omdat je hem of haar niet kan helpen na een ongeluk waardoor je kind overlijdt. Meld je dus nu direct nog aan voor een EHBO-cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *