Uncategorized

Studeren in Utrecht

Ga jij aankomend jaar in Utrecht studeren? Of studeer jij er al een tijdje, maar ga je nu eindelijk op kamers? Wij geven je tips over deze bruisende stad! Utrecht heeft een hele hoop te bieden: cultuur, feesten, parken, grachten en ga zo maar door. Misschien kan je de stad deze zomer alvast bezoeken en picknicken tussen de andere studenten. Met mooi weer komt deze stad namelijk het allerbest tot z’n recht.

Grachten

De grachten in de binnenstad van Utrecht geven de stad een gezellige sfeer. Wij hopen natuurlijk dat de winkels en horeca deze zomer weer geopend zijn. Loop heerlijk door de stad en struin langs de honderden winkels. Uitgeput van het lopen? Geen probleem! Neem plaats aan één van de leuke horecatentjes beneden aan de gracht. De terrassen aan het water zijn super gezellig, zo kun je de hele middag bootjes met studenten voorbij zien varen.

Parken

Als student in Utrecht zul je merken dat de stadsparken erg populair zijn. Zodra het zonnetje schijnt verhuizen de studenten naar de grasvelden om te picknicken, zonnen of te drinken. Grote kans dat er een park bij jou in de buurt zit. De meest populaire parken in Utrecht zijn onder andere het Griftpark, het Wilhelminapark en het Julianapark.

Bijbanen

Als student wil je wat. Feesten, zuipen, uiteten… Je kunt geen geld genoeg hebben! De algemene kamerprijzen voor Utrechtse studenten liggen helaas vrij hoog. De meeste studenten zullen dus naast hun studie moeten werken om rond te komen. Gelukkig kunnen vliegen bijbanen in Utrecht je om de oren! Praat je graag? Dan is er altijd promotiewerk beschikbaar in de stad. Had je altijd al een baan in de horeca? Horecazaken in Utrecht zijn altijd op zoek naar jonge studenten die willen werken.

Vind je het lastig om een baan te vinden of weet je niet precies wat je wil? Schrijf je dan in bij een uitzendbureau in Utrecht. Zij zullen je helpen om snel aan een passende baan te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *