Tips Vrouwen

Schuif op, plastic werpcirkel; hier komt de petanquemat

petanquemat

Er is een nieuw product op de markt – de “petanque mat”. Het is een cirkelvormig stuk vinyl polymeer (rubber) van 50 cm. Het is 3mm dik. Je plaatst het op de grond als een plastic cirkel, en als je gooit, sta je er op in plaats van er in.

Het is vervaardigd door een Franchisch bedrijf, Tapis de Pétanque. Op hun website staat dat deze petanque matten in 2019 door de FIPJP zijn goedgekeurd, en ze hebben een stempel op de matten gezet om het te bewijzen. (Ik heb niets gevonden op de FIPJP website dat deze goedkeuring documenteert of aankondigt… maar toen de FIPJP een paar jaar geleden de paramagnetische “black jack” van OBUT goedkeurde, zei het niets).

De aangeprezen voordelen van de mat zijn dat hij kan worden opgerold, waardoor hij meer draagbaar is dan een plastic cirkel; hij is comfortabel om op te staan; je kunt niet op de rand struikelen bij het afstappen; een speler die erop staat kan hem niet bewegen; en hij veroorzaakt geen verstoring van de grond die moet worden gerepareerd aan het einde van de mène. Ik denk dat we die claims met een paar korrels zout moeten nemen. Het is natuurlijk nog steeds mogelijk om op de rand te struikelen als je op de mat stapt. En het is mogelijk om de mat te schoppen en te verplaatsen als je er niet echt op staat, dus je moet hem nog steeds markeren.

Ik vind het een keurig idee, maar voor fabrikanten en verkopers van petanque-apparatuur, niet voor spelers. In principe is het gewoon een ander platform voor reclame. In de toekomst zullen we misschien matten met OBUT-logo’s gaan zien in televisiekampioenschappen, maar voor alledaagse grass-roots spellen gaat niemand €140, of €70, of zelfs €20, uitgeven aan een mat als ze voor $7 een perfect bruikbare plastic cirkel van Decathlon kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *