Tips

Glutenvrij meel van de molenaar

Ben je op zoek naar een glutenvrij meel in je recepten? Er zijn tegenwoordig veel geweldige glutenvrije vervangers op de markt en ze kunnen worden gebruikt om elk gerecht te maken dat meel nodig heeft. Het maakt niet uit wat voor soort voedsel je lekker vindt, of het nu gaat om brood of desserts (of zelfs een recept voor slagroomsoesjes), er is zeker een glutenvrij alternatief dat geweldig smaakt en goed aansluit bij je voedingsbehoeften.

Wat is glutenvrij meel?

Glutenvrij meel is een glutenvrije vervanger van gewoon meel. De meeste mensen die aan allergieën of coeliakie lijden, moeten alle zetmeelrijke voedingsmiddelen vermijden, wat een “zetmeelvrij” dieet wordt genoemd. Glutenmeel is te vinden in natuurvoedingswinkels en sommige supermarkten. Het komt ook in verschillende soorten, waaronder tarwezetmeel en rijst/maïs/tapioca zetmeel die tot poedervorm zijn vermalen. Je kunt glutenvrije bakmixen kopen met de ingrediënten die al met elkaar zijn gemengd, zodat u elk recept kunt gebruiken dat meel vereist met deze vervanging in plaats van traditionele glutenbevattende producten.

Hoe kun je glutenvrij meel gebruiken?

Dit is een geweldige manier om muffins, koekjes of andere producten te maken waarvoor bloem nodig is. Of wil je zelf brood bakken? De mogelijkheden zijn eindeloos met dit type vervanger! Glutenvrije producten mogen dan niet zo hoog stijgen als reguliere producten, maar de smaak en textuur moeten heel dicht bij wat ze oorspronkelijk waren.

Wat zijn enkele glutenvrije meel vervangers?

Er zijn veel verschillende soorten glutenvrije meel vervangers. In de meeste recepten kun je gemalen noten, peulvruchten, rijst, quinoa, maismeel, aardappelzetmeel of geelwortelpoeder gebruiken als vervanging voor gewoon meel. Experimenteer met een paar en kijk welke je de beste resultaten geeft voor jou behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *