Wonen

Stijlvol je woonkamer inrichten

Over smaak valt niet te twisten. De manier waarop je je huis inricht, is helemaal afhankelijk van welke stijl je mooi vindt. Toch is het ook wel afhankelijk van wat er te krijgen is in de winkels. Dat is weer afhankelijk van wat er in de mode is. Zo zie je gedurende de jaren de verschillende stijlen veranderen. Een huis uit de jaren 70 is nog heel anders ingericht dan een huis in 2020. Welke interieurstijlen zie je nu veel voorbij komen?

Scandinavisch

De Scandinavische stijl is momenteel een van de meest voorkomende stijlen als het gaat om interieur. Het kenmerkende van deze stijl is dat er veel natuurproducten worden gebruikt. Het oogt stoer en soms ietwat robuust door donkeren kleuren en ruwe materialen, zoals houten wagonplanken, die gebruikt worden. Toch valt er veel mee te combineren, want Scandinavisch hoeft niet altijd robuust te zijn. Er zijn ook lichte meubels die vallen onder de Scandinavische stijl.

Minimalistisch

Bij een minimalistische stijl moet elk meubelstuk een functie hebben en moeten er zo min mogelijk tierelantijntjes aan te pas komen. Over het algemeen zijn er in dit interieur strakke lijnen en moderne items te vinden. De kleuren zijn niet heel uitgesproken. Er wordt bijvoorbeeld veel gewerkt met lichte pasteltinten.

Landelijk

Een landelijke stijl is ideaal als je van rustiek houdt. Vaak wordt een landelijke stijl direct aan vrouwelijk gekoppeld, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. De stijl wordt gekenmerkt door een knusse sfeer, ontstaan door natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Veel houten accenten doen het ook goed in deze interieurstijl. Naast neutrale kleuren kan je het interieur wel degelijk opfleuren met decoratieve hoekjes en rijke patronen.

Bohemian

De laatste jaren komt de stijl van de jaren 60 en 70 weer terug. Dit wordt de bohemian stijl genoemd. Kenmerkende aspecten van deze stijl is riet, rotan en veel planten. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van warme kleuren. Het wordt gezien als een creatieve variant op de woonkamers die je in het hippie tijdperk veel zag.

Welke stijl spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *