Tips

De perfecte zomerdagen

De perfecte zomerdagen

De zomer komt er weer aan, tijd om de tuin zomerklaar te maken voor misschien wel een feestje dus. Maar wat is er eigenlijk allemaal nodig om je tuin zomerklaar te maken? Heb je bijvoorbeeld die nieuwe parasols al, is de hoek loungeset nog mooi en is er nog hout voor de vuurkorf? Je kan je tuin klaar maken voor zowel de zomerse avondjes met je familie of je vrienden, maar kan ook om voor te bereiden op dat ene leuke tuin feestje om de vakantie te vieren of die gezellige verjaardag. Kortom, genoeg reden om je tuin zomerklaar te maken. 

De grote schoonmaak

Wat heb je nou allemaal nodig om je tuin er weer tip top uit te laten zien? Ongeacht de gelegenheid is het natuurlijk eerst belangrijk dat alles schoon is, denk bijvoorbeeld aan ,met een hogedrukspuit, het schoonmaken van tegels, het opruimen van rondzwervende bladeren, modder en afval en het maaien van het gras. Ook is het niet onbelangrijk om meteen al het meubilair en andere spullen weer even schoon te maken, te repareren of weg te doen. Een goed begin is het halve werk en de schone, goed werkende basis is dan al compleet. 

Een rustig dagje

Nu er een schone basis is met al enkele meubels, is het zaak om te kijken wat er nog ontbreekt voor de rustige zomerdagen. Zo wil je overdag natuurlijk kunnen zitten op goede stoelen of banken, denk bijvoorbeeld aan bamboe tuinset, wil je misschien wel een tafel behorende bij een loungeset of een picknick tafel om lekker te kunnen eten en drinken en willen kinderen misschien wel, als daar ruimte voor is, een voetbaldoel of een trampoline. Op deze manier is het in ieder geval mogelijk overdag optimaal in je tuin te kunnen genieten van het lekkere zomerse weer. 

De gezellige zomeravonden

Nu de tuin in principe gereed is om lekker te niksen, is het tijd om de tuin ook klaar te maken om ‘s avonds lekker buiten te kunnen blijven zitten. Hiervoor zijn drie manieren mogelijk. De eerste is het maken van een tuinhuisje of overkapping. Hierin blijft de warmte wat beter hangen en is het mogelijk op de kouder wordende avonden toch nog in de tuin te blijven. De volgende optie is een erg populaire: een heater. Dit is een soort lamp waar erg veel warmte vanaf komt. Onder een overkapping zal het plaatsen van een heater zelfs nog extra goed zijn werk doen aangezien de warme lucht zal blijven hangen. De laatste optie is nog de traditionele vuurkorf. Hiermee kun je je natuurlijk goed warm houden, maar is ook ideaal om je marshmallows boven te roosteren op de kouder wordende zomeravonden. 

Tijd voor een feestje

Voor een feestje is er niet heel veel extra’s nodig. Eigenlijk is het enige wat er extra komt kijken een goede koelkast of bar waarmee je iedereen van de lekkerste drankjes kan voorzien. Wel is het natuurlijk belangrijk dat zodra het feestje begint je ook deze bar of koelkast bijvult. Voor de liefhebber kan het nog leuk zijn een muziekinstallatie aan te schaffen, maar daar moet de buurt ook maar vrede mee hebben. Kortom, het goede meubilair, een vuurkorf en een goede koelkast kunnen geen kwaad en kunnen elke zomerdag, feestje of niet, tot een groot succes maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *