Tips

Is het mogelijk de kaaklijn te trainen?

Is het mogelijk de kaaklijn te trainen?

Het trainen van de kaaklijn is een populair onderwerp onder mensen die hun gezichtsuitdrukking willen verbeteren, maar het idee dat je de kaaklijn kunt trainen, is grotendeels een mythe. Hoewel het waar is dat een afname in vetmassa in je gezicht een positieve invloed kan hebben op je uiterlijk, is het niet mogelijk om je specifieke op de kaaklijn te richten en deze meer te maken.

Waarom is het niet mogelijk?

De reden hiervoor is dat de vorm van je kaaklijn grotendeels wordt bepaald door je genetica en dat je weinig kunt veranderen. Je kaakbot is een harde, benige structuur die niet kan worden veranderd door oefening, dus proberen je kaaklijn te trainen is als proberen de vorm van je neus of jukbeenderen te veranderen door oefening. Dat kan dus niet, aldus dit artikel van DailyFit.

Oefeningen voor de kaaklijn

Sommige mensen beweren echter dat oefeningen zoals bijt gummetjes, kauwgom of zelfs gezichtsrollers het uiterlijk van de kaaklijn kunnen helpen om het gezicht te versterken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ze een significante invloed hebben op de vorm van je kaaklijn. Er is dan ook vrijwel geen onafhankelijk onderzoek dat aantoont dat dit wel zo zou zijn.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat het trainen van je kaken al snel kan zorgen voor overbelasting, zoals kaakpijn en spanningshoofdpijn. Deze problemen kunnen optreden als de oefeningen met een onduidelijke vorm worden uitgevoerd of als je te ver gaat en te veel herhalingen mogelijk maakt. Let op: er is dus een goede manier om dit te doen.

Wat kun je dan wel doen voor je kaaklijn?

Dus als je het uiterlijk van de kaaklijn wilt verbeteren, dient de focus te zijn op het behouden van een gezond gewicht. Het handhaven van een gezond gewicht kan helpen om de botstructuur en spieren beter te tonen, waardoor de kaaklijn er ineens heel anders uit kom te zien.

Conclusie

Hoewel het op het eerste gezicht aannemelijk lijkt om het uiterlijk van je kaaklijn te verbeteren door middel van oefening, is de waarheid dat dit totaal niet bewezen is. De vorm van je kaaklijn wordt bepaald door genetica. Proberen deze te veranderen met lichaamsbeweging zal waarschijnlijk tijdverspilling zijn. Concentreer je in plaats daarvan op het behouden van een gezond gewicht en een goede houding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *