Tips

7 onfeilbare tips om je slaapkamer in te richten

bed

Er bestaat geen makkelijke manier om het te zeggen: sommige slaapkamers zijn ronduit slecht ingericht. Van botsende kleuren tot bergen met rommel. Deze ruimtes die specifiek bedoeld zijn om een gevoel van rust en ontspanning te bieden, kunnen in dit geval een diep gevoel van onbehagen veroorzaken.

Houd daar allemaal gelijk mee op! De slaapkamer verdient net zoveel aandacht, zo niet meer dan alle andere woonruimtes in je huis. Om jou te helpen het meeste uit je slaapkamer te halen hebben wij hier voor jou 7 onfeilbare tips voor het inrichten van een mooie slaapkamer verzameld.

Plan een eenvoudige omloop in

Probeer de omloop van jouw slaapkamer aan één kant van de kamer te houden. Hotels doen dit subliem. Er is immers een reden waarom bijna alle hotels dezelfde plattegrond hebben: omdat dit eenvoudig is en werkt! Om ruimte te besparen, moet je onder meer letten op waar jij jouw sfeervolle steigerhouten bed, kledingkast en het mogelijke wasgedeelte in jouw slaapkamer plaatst.

Focus je op het uitzicht

Een slaapkamer voelt altijd een stuk fijner aan, als het eerste wat je daar ervaart een aangenaam uitzicht vanuit jouw slaapkamerraam is. Dus als jij een nieuwe slaapkamer ontwerpt of een oude renoveert, probeer dan zeker een indeling te bedenken die zich optimaal op het uitzicht richt.

Houd rekening met jouw privacy

Het is altijd prettig als jij de slaapkamerdeur open kunt laten zonder al je privacy op te geven. Voorkom  dus dat je voor een indeling kiest waarbij je vanuit een meer openbare ruimte, zoals een grote kamer, keuken of woonkamer, rechtstreeks de slaapkamer in kijkt.

Verbind jezelf met het buitenleven

Hoewel dit misschien niet overal haalbaar is, is het verbinden van een slaapkamer met de buitenlucht een geweldige manier om deze ruimte een stuk groter te laten lijken. En tegelijkertijd meer natuurlijk licht binnen te laten. Als jouw slaapkamer zich op de begane grond bevindt of een eigen balkon heeft, dan kan het toevoegen van een set van openslaande deuren deze visuele ruimte direct flink vergroten.

Denk goed na over de indeling 

De binnenhuisarchitectuur van jouw slaapkamer moet absoluut met de meubels in deze kamer rekening houden. De meeste slaapkamer ruimtes hebben een bedwand. Maar hoe zit het met de ruimte voor een dressoir, nachtkastjes, tv, stoelen en misschien een bureau? Zorg ervoor dat er naast het bed altijd voldoende ruimte voor nachtkastjes is. En voor voldoende ruimte zodat je prima bij drie kanten van het matras kunt komen.

Zorg voor meer licht en ventilatie

Als jouw slaapkamer zich op de hoek van je huis bevindt. Dan is de plaatsing van slaapkamerramen op twee of meer aangrenzende muren ideaal. Dit geeft je per slot van rekening het grote voordeel van dwarsventilatie en veel natuurlijk licht.

Neem de tijd voor het ideale slaapkamer ontwerp

Een geweldig ontwerp samenstellen heeft tijd nodig. Het vereist daarnaast veelal wat verfijning voordat jij het perfecte slaapkamer plan voor je levensstijl bedenkt. Haast je dus niet met jouw ontwerp. Het is zonder meer de moeite waard om hier van tevoren wat extra tijd voor te reserveren.

Om er zo zeker van te zijn dat je uiteindelijk een efficiëntere en functionelere slaapkamer indeling hebt! Jij wilt uiteraard een uiterst kalme en ontspannende sfeer in jouw slaapkamer creëren. Die zeer bevorderlijk voor een goede nachtrust is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *