Fashion

Hoe kleedt een vrouw zich stijlvol achter het stuur

Leren handschoen

De meeste mannen maken zich simpel klaar voor de dag. Ze stappen daarna in hun auto of op een scooter en rijden vervolgens naar hun bestemming. Ze doen dit allemaal veelal zonder al teveel na te denken over wat ze dragen. Voor een vrouw, die graag stijlvol achter het stuur op pad gaat, is dit echter een compleet ander verhaal! Zij denkt meestal echt goed na over de te dragen kleding voordat ze in een auto of op een Vespa stapt.

Het modieus rijden op een Vespa

Zo’n vintage gevormde Vespa scooter laat je er zonder meer al modieus uitzien. Maar zoek de tint van die motorfiets dan wel goed uit. En ga daarbij het liefst voor een kleur die bij het grootste deel van je garderobe past. Of omgekeerd kan natuurlijk ook!

Het is voor de dames absoluut mogelijk om een stijlvolle jurk of rok op een scooter te dragen. Zolang het dragen ervan maar geen gevaar voor de berijdster en de omgeving oplevert. Want hoe zwierig ook: het gluren naar blote dames benen is een zwaktepunt voor veel heren. 

Veilig rijden op een scooter en in de auto

Als het om de helm gaat, kies dan zeker voor eentje, die net als de Vespa een soort retro design heeft. En om meer grip te hebben op je stuur, is het dragen van speciale leren handschoenen op de scooter of in de auto  zeker aan te bevelen. Zo rijdt je veilig en elegant. De handschoenen beschermen je handen bovendien beter tegen de weerselementen.

Spijkerbroeken zijn al snel bijzonder stijlvol. Als ze echter te strak zitten, dan beperkt dit zeker de bewegingsvrijheid. Iets wat vooral in een auto het geval is. 

Voor de veiligheid wordt het dragen van slippers, open teensandalen en hoge hakken ook in de auto afgeraden. Ondanks dat die laatste erg sexy kunnen zijn, kunnen ze tussen de pedalen vast komen te zitten. En dat wil je zeker niet. 

Een korte damesbroek, een shirtje en sandalen zullen op zomerse dagen gelukkig niet snel een probleem op een scooter of fiets opleveren. Tenzij je beter tegen mogelijke valpartijen beschermd wilt worden. Een goed uitgekozen en smaakvol jack of windjack levert vooral tijdens harde wind een fijne bescherming op en kleedt je ook prima af. Het dragen van laagjes is altijd beter om je tijdens een scooterrit comfortabel te voelen. 

Het verschil in kledingstijl in de auto en op de scooter

Achter het stuur in de auto heeft het stijlvol en verstandig aankleden absoluut een ander inzicht dan bij een tweewieler nodig. Je wilt immers echt wel comfortabele kleding bij het rijden van lange afstanden dragen.

Het reizen over lange afstanden betekent, met weinig tot geen bewegingsruimte, een lange tijd op één stoel zitten. Reden te meer om ervoor te zorgen dat jij je als vrouw comfortabel kleedt om zo meer van de rit te genieten.

Weet waar je heen gaat en wat je daar gaat doen

Het is daarnaast zo dat, als je eenmaal weet waar je heen gaat en wat je daar gaat doen, je ook over de kleding kunt nadenken die je onderweg gaat dragen. En hoe schattig of modieus het er uit moet zien als je daar arriveert! Ook al weet iedereen wel dat er na lange uren in een auto te zitten, van niemand meer verwacht kan worden dat die er helemaal tiptop uitziet. 

Vergeet de drie C’s en een zonnebril niet

Om deze reden zou je als vrouw, bij het kiezen van jouw rijkleding, zeker de volgende drie C’s willen onthouden: comfy, casual en chique. En vergeet uiteraard een smaakvolle zonnebril niet. Want die maakt niet alleen een stijlstatement. Maar houdt ook de schittering prettig uit jouw ogen weg.

Denk er echter goed om, dat alles wat hierboven geschreven is allemaal richtlijnen zijn. Vergeet als vrouw dus niet om gewoon ‘jezelf te zijn’. Want de meeste roadtrips en andere ritten op de weg hebben vaak meer met het genieten van de reis te maken. Ook al zou je dat niet altijd denken als je bijvoorbeeld naar je werk rijdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *