Fashion Vrouwen

Hoe je de perfecte zonnebril vindt bij jouw gezicht

Hoe je de perfecte zonnebril vindt bij jouw gezicht

Of je nu op zoek bent naar een zonnebril die opvalt op het strand, een zonnebril die je de hele dag kan dragen in het park of een zonnebril voor op het terras, er zijn genoeg opties. Door deze vele opties kan het ook lastig zijn om de juiste zonnebril te vinden. Dit komt omdat je gezichtsvorm daadwerkelijk van invloed kan zijn op welk type zonnebril je goed staat. Het heeft alles te maken met de vorm van je ogen, je wenkbrauwen en de vorm van je gezicht. Het is belangrijk om de juiste zonnebril te vinden, want dit accessoire kan er voor zorgen dat jij je mooi en zelfverzekerd voet. 

De vorm van je gezicht

De vorm van je gezicht is het eerste uitgangspunt bij het bepalen welke zonnebril voor jou geschikt is. De verkeerde vorm zonnebril kan jouw outfit maken of breken. Het kan je uitstraling afmaken als je de juiste vorm kiest. 

Een rechthoekige bril past het beste bij een rond gezicht. Het legt het accent meer op de contouren van jouw gezicht. Kies je voor een hoekig model bij een vierkant gezicht, dan sla je de plank mis. Door een hoekig model te kiezen accentueer je de hoeken van je gezicht. Je wil deze hoeken eigenlijk graag verzachten. Kies daarom voor een ovaal of rond model als je een vierkante gezichtsvorm hebt. Heb je een langwerpig gezicht, dan staat zowel een vierkante als een ronde zonnebril goed. Ook kan je goed een montuur hebben dat wat groter is. 

De kleur van je haar

De kleur van je haar is ook bepalend voor de zonnebril die je gaat kiezen. Het is niet de meest belangrijke stap, maar wil je dat je zonnebril helemaal aansluit bij je gezicht dan is dit een stap die je niet moet overslaan. Mensen met blond haar kunnen het beste gaan voor een zachte kleur. Grijs, pastelkleuren of rood zijn kleuren die het goed doen met blond haar. Heb je bruin haar, dan kan je het beste gaan voor een montuur met warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan bruin of andere donkere kleuren. Heb je grijs haar, dan kan je juist helemaal uitpakken met kleuren. Felle kleuren kan je namelijk goed hebben als je grijs haar hebt. Roodharigen kunnen redelijk veel hebben. Je kan voor warme of zachte kleuren gaan, ze zullen allemaal mooi staan!

De vorm van je gezicht is dus bepalend voor welk montuur je moet gaan. Dit is de eerste en meest belangrijke stap. Past de vorm van het montuur niet goed bij je gezicht, dan kan dit je outfit breken. Daarnaast kan je rekening houden met de kleur van je haar bij het kiezen van een montuur. Dit kan voor een betere uitstraling zorgen. Het is niet een alles bepalende factor, maar het kan wel net dat beetje extra geven. 
Gelukkig zijn er vele verschillende zonnebrillen te koop. Uiteenlopende monturen en kleuren, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen hoe je de perfecte zonnebril dames kan vinden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *