Tips

4 zaken die je niet moet vergeten bij het plannen van jouw droombruiloft

4 zaken die je niet moet vergeten bij het plannen van jouw droombruiloft

Jullie gaan trouwen! Maar waar moet je beginnen met plannen en organiseren? Wanneer je voor het eerst gaat Googlen op ‘bruiloft organiseren’ kan alle informatie over wat je moet regelen best overweldigend zijn. Het is daarom handig om een checklist te downloaden waardoor het plannen van jouw bruiloft gestructureerd en in de juiste volgorde gebeurt. Een aantal belangrijke zaken die je al ver van tevoren moet regelen zullen wij hieronder voor je uitlichten. Zo helpen we je alvast een beetje op weg bij het plannen en organiseren van jullie bruiloft!

1. Trouwdatum

Wellicht het belangrijkste: de trouwdatum! Je kunt hier kiezen voor een bijzondere datum, maar onthoud wel, bijzondere data zijn erg populair, dus zul je dit vaak al meer dan een jaar van tevoren vast moeten leggen. Veel locaties en leveranciers werken dan ook op basis van vraag en aanbod, wat betekent dat je ook meer betaalt voor de diensten die je inhuurt op een populaire trouwdatum. 

Tip: Trouwen op een doordeweekse dag kan zomaar honderden euro’s schelen!

2. Trouwlocatie

Als de datum is geprikt, kunnen jullie op zoek naar een trouwlocatie. Bedenk vooraf wat voor soort bruiloft jullie willen, zodat je hier de locatie mooi op af kunt stemmen. Je kunt tegenwoordig bijna op iedere locatie ook de trouwceremonie voltrekken waardoor je niet perse naar het gemeentehuis hoeft. Dit is erg praktisch omdat je dan de gehele bruiloft op één locatie kunt plannen. 

Bedenk van tevoren ook alvast hoeveel gasten jullie willen uitnodigen. Een locatie heeft vaak meerdere zalen. Het is dan ook fijn als jullie een zaal kunnen bezichtigen die mooi aansluit bij het aantal gasten die jullie uitnodigen. 

3. Fotograaf/ videograaf

Goede fotografen zijn vaak druk bezet. Het is daarom belangrijk om na het vastleggen van een trouwdatum en locatie al te kijken naar een fotograaf en eventueel videograaf. De trouwfoto’s zijn het enige tastbare wat je na jullie bruiloft overhoudt. Het is daarom belangrijk dat je een fotograaf vindt die alles vastlegt in de stijl die jullie mooi vinden. Vraag bij het kennismakingsgesprek altijd om het portfolio van de fotograaf zodat jullie goed kunnen beoordelen of de stijl van fotograferen jullie aanspreekt. 

4. Bruiloft DJ en entertainment

Bij een onvergetelijke trouwdag hoort natuurlijk een spetterend trouwfeest! Een ervaren Bruiloft DJ zorgt ervoor dat alle voetjes van de vloer gaan. Wil je nog iets bijzonders toevoegen aan de avond? Kies dan voor een live artiest in combinatie met een DJ. Denk dan bijvoorbeeld aan een saxofonist of zangeres. Dit geeft de avond een extra stukje sfeer en beleving!
Ons advies? Bespaar niet op jullie trouwfeest! Over deze avond zal nog lang nagepraat worden door alle gasten. 

Naast deze 4 redenen zijn er natuurlijk nog veel meer stappen die jullie moeten ondernemen voordat de grote dag daar is. Vergis je niet in de tijd die het kost om een trouwdag te plannen en houd in gedachten dat je er maar beter op tijd bij kunt zijn zodat jullie dag geheel naar wens is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *