Tips Vrouwen

Gel of acryl nagels?

Gel of acryl nagels?

Wat nu het beste bij jou past. gelnagels of acrylnagels en wat zijn precies de verschillen. In deze blog vertellen wij jou hier meer over.

Geschiedenis kunstnagels

Kunstnagels bestaan al een lange tijd. Tot eind jaren 70 was het alleen voor de rijke. Maar in de jaren daarna volgde de uitvinding van acryl. In die tijd werden er voor het eerst acrylnagels gemaakt en werd dit ook toegankelijk voor de gewone mens. De acrylnagels zijn zo’n 20 jaar ouder dan de gelnagels die we nu ook kennen. Gelnagels werd voor het eerst in de jaren 90 ontwikkeld. Tegenwoordig zijn beide vormen erg populair en ook steeds betaalbaarder.

Gelnagels

Deze nagels worden in fases aangebracht. Gelnagels worden gemaakt van polymeer hars. Om de gel te laten harden wordt UV-licht gebruikt. Is bij iedere nagel de gel uitgehard dan kan de kleur in twee worden aangebracht, dat zorgt voor extra stevigheid. ook hiervoor wordt weer UV-licht gebruikt.

De voordelen van gelnagels zijn:

  • Geeft een natuurlijke look en glans
  • Flexibel, zodat ze niet snel kunnen breken
  • Minder chemische producten gebruikt bij het zetten ervan

Acrylnagels

Om deze nagels te maken is de samenstelling van poeder en vloeistof nodig. Met de juiste verhouding ontstaat de kunstnagel. Bij acryl nagels hoeft een UV-licht gebruikt te worden. Deze hard door de lucht. Wel is het bij het zetten van Acrylnagels enig tempo belangrijk, omdat ze nagels dus zo snel harden. Zijn de nagels uitgehard, dan is het tijd om de nagels in een mooie vorm te vijlen en polijsten. Eventueel kan er daarna nog nagel op nail art worden aangebracht.

De voordelen van acrylnagels zijn:

  • Zijn stevig en hebben een langere levensduur dan gelnagels. Houd rekening met zo’n drie tot vijf weken.
  • Een professionele nagelstyliste gemakkelijk verwijderen door middel van weken.

Via groothandel inkopen

Ben jij nagelstyliste en nog op zoek naar goede kwaliteit kunstnagels. Bezoek dan eens de site van groothandel Tinkerbellsbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *