Tips

Auto theorie oefenen

Auto

Binnenkort is het dan zover en ga je examen doen voor je auto theorie. Maar voordat het zover is, is het belangrijk dat je zorgt dat je alle stof beheerst. Je hebt een theorieboek waar je uit gaat leren en vaak ook een oefenboek met vragen en antwoorden. Dit is een goede manieren om na te gaan welke stof je beheerst en waar je nog wat aandacht aan moet besteden. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en daarom is het verstandig om na te gaan wat jij fijn vindt. Misschien ben je iemand die eenvoudig en snel leert, een keer lezen en je kunt het onthouden. Maar het kan ook zijn dat je de stof een paar keer gelezen moet hebben en toetsen moet maken om er in te komen. Zorg in ieder geval dat jij genoeg tijd neemt om de stof eigen te kunnen maken, voordat je theorie examen gaat doen. 

Oefenen is zinvol

Hoeveel tijd heb jij besteed aan auto theorie oefenen? Sommige mensen zich de stof snel eigen, anderen hebben wat meer tijd nodig om te leren. Maar het oefenen van je auto theorie is in ieder geval zinvol. Op deze manier kom je er achter wat voor vragen je kunt krijgen, maar ook welke stof je al beheerst. Tijdens het lessen heb je natuurlijk ook al het één en ander meegekregen. Toch is het belangrijk dat jij alle verkeersborden en regels goed kent. 

Extra tijd tijdens examen

Het theorie examen voor de auto duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn dan verschillende mogelijkheden voor het examen, sommige mensen willen het gewone theorie examen in het Engels doen, maar de meeste mensen maken het gewoon in het Nederlands. Je kunt wel extra tijd aanvragen, dit is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld dyslexie of een andere aandoening. In totaal krijg je dan 15 minuten extra tijd (dus in totaal 45 minuten). Het theorie examen voor de auto wordt gemaakt in een examenzaal. De vragen kunnen dan voor worden gelezen door een computerstem. Als je die keuze maakt moet je wel gebruik maken van oordopjes die je dan van het CBR krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *