Wonen

Dit is de reden waarom de cognac hoekbank zo mateloos populair is

Dit is de reden waarom de cognac hoekbank zo mateloos populair is

Overweeg je een hoekbank aan te schaffen? Een prima keuze, de hoekbank brengt oneindig veel sfeer in je woonkamer en een groot stuk comfort. Je kunt immers lekker languit zitten op het lounge gedeelte wanneer je maar wilt en hij biedt ook nog eens voldoende ruimte voor het hele gezin. Twijfel je over de kleur van je nieuwe hoekbank? Onze aanrader: kies voor de cognac hoekbank. Waarom lees je in dit artikel.

Modern en comfortabel, de hoekbank

Hoekbanken zijn al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de moderne woonkamer. De hoekbank oogt niet alleen zeer uitnodigend en lekker comfortabel, hij biedt ook nog eens een hoop zitruimte. De riante en moderne uitstraling zorgt ervoor dat een woonkamer vrijwel direct een mooie interieur boost krijgt nadat hij gepositioneerd is. Alleen, welke kleur kies je?

Welke kleur kies ik voor mijn hoekbank?

Op dit moment zijn natuurlijke tinten zeer populair. De meeste hoekbanken worden besteld in de kleuren antraciet, olijfgroen, of cognac. Dit zijn de kleuren die zowel binnen een industrieel als landelijk interieur passen, en laat dit nu net beiden de grootste interieurtrends van dit moment zijn.

Cognac kleurige hoekbanken zijn al jaren zeer populair en staan ook bekend als de pilotenleren hoekbank. Dit dankzij de kenmerkende cognac kleur, naar de lederen jassen van vroegere Amerikaanse vliegeniers. Cognac kleurige banken zijn zo populair omdat zij een moderne uitstraling bieden en ontzettend gemakkelijk matchen met de rest van het interieur. Cognac is een warme, aardse kleur, die vrijwel overal mee te combineren is.

Cognac hoekbanken kunnen natuurlijk met diverse type stoffen bekleed zijn. Zo is er de keuze uit:

  • Kunstleder van een sterke kwaliteit
  • Rundleder
  • Varkensleder
  • Bekleding gefabriceerd uit een combinatie van verschillende materialen (Preston)
  • Kunststof bekleding
  • Stoffen bekleding
  • Suède bekleding
  • Nubuck bekleding
  • En overige bekleding

Welke bekleding kies ik voor mijn hoekbank?

Welke bank bekleding je kiest is afhankelijk van jouw budget. Echt lederen banken (en dan met name rundleder) kunnen de prijs met 30% tot wel 60% verhogen van jouw beoogde hoekbank. In het geval van suède of nubuck ligt de prijs eveneens hoger dan bij kunstleder of een stoffen bank, maar is het verschil minder groot.

Koop je een nieuwe hoekbank, dan wil je dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Ga je voor kunststof, gezien jouw budget, dan moet dit een kwalitatief hoogwaardige stof zijn die niet als kunststof te herkennen is op het eerste gezicht.

Preston bankbekleding, wat is dit voor stof?

Een van de meest gekozen kunststof bankbekleding is de nieuw ontwikkelde stof ‘Preston’. Preston is vervaardigd uit verschillende materialen en gaat door voor imitatie leer, met de look van suède. Dit materiaal staat bekend om zijn uitermate hoge kwaliteit, het is niet alleen heel sterk en slijtvast, ook is het eenvoudig te reinigen. Preston vormt dan ook een van de meest gekozen kunststoffen op dit moment voor het bekleden van de bank. De prijs is daarbij ook nog eens heel aantrekkelijk, waardoor een mooie kwaliteit hoekbank voor praktisch ieders budget haalbaar is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *